Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε αντάρτικο και στον Πόντο; Οι Κούρδοι καλούν τις μειονότητες σε αγώνα

Ξεκίνησε αντάρτικο και στον Πόντο; Οι Κούρδοι καλούν τις μειονότητες σε αγώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου πραγματοποιήθηκαν δύο επιθέσεις ανταρτών του PKK στην περιοχή του Πόντου.

Στη μια, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε αγωγό παροχέτευσης, σε φράγμα που βρίσκεται στο Κιουρτούν, του νομού Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανά), προκαλώντας καταστροφές.

Μετά την επίθεση ακολούθησε μικρής κλίμακας συμπλοκή μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην άλλη επίθεση, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε στο σταθμό της στρατοχωροφυλακής της ορεινής κωμόπολης Τσάλνταγ, που βρίσκεται νότια της Κερασούντας και ανατολικά της Πουλαντζάκης.

Η επίθεση έγινε με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα, από την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής του σταθμού, ανθυπασπιστής Ζαφέρ Τσαλισκάν.

Μετά την επίθεση ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής και του στρατού έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και με τη βοήθεια των 750 πολιτοφυλάκων του νομού Κερασούντος που πήραν όπλα από το κράτος τους προηγούμενους μήνες για να συμβάλουν στην καταπολέμηση του αντάρτικου του PKK, προσπαθούν να εντοπίσουν τους μαχητές του PKK.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όσον αφορά τη δράση του PKK στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα έχει ως στρατηγικό του στόχο το «άνοιγμα» στον Πόντο.

Στόχος είναι να προσελκυθούν κυρίως αριστεροί και αριστερογενείς πληθυσμοί της περιοχής και λιγότερο άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά.

Άλλωστε, η δράση του στην περιοχή της Κερασούντας και της Αργυρούπολης, όπου δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία από αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, επαληθεύει το προαναφερθέν.

Επίσης, η δράση του PKK στην περιοχή του Πόντου εντάσσεται στη στρατηγική του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος να απαξιώσει το κράτος και να δημιουργήσει εντυπώσεις στον τουρκικό λαό αλλά και διεθνώς, για να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση επίλυσης του κουρδικού με ειρηνικά μέσα.

Πηγή: Pontos-News

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr