Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιβολή φόρου στο… μούσι ζητεί Βρετανός κουρέας

Επιβολή φόρου στο… μούσι ζητεί  Βρετανός κουρέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιβολή φόρου στο… μούσι ζητεί ένας Βρετανός κουρέας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη στροφή της μόδας τα τελευταία χρόνια προς τις πλούσιες γενειάδες.

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας κομμωτηρίων Άντονι Κεντ, κάτοικος του Ουόρσεστερ της δυτικής Αγγλίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα με αφορμή την τάση για πυκνά μούσια, εντοπίζοντας αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο βασιλιάς Ερρίκος ο όγδοος της Αγγλίας, πριν από περίπου 500 χρόνια, είχε επιβάλει φόρο στους γενειοφόρους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεντ μιλώντας στον τοπικό Τύπο -αν και ο ίδιος δηλώνει πολέμιος της γενειάδας- «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μούσια είναι περισσότερο στη μόδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες δεκαετίες, συνεπώς η κυβέρνηση θα έπρεπε εξετάσει πώς να επωφεληθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδα από τον συγκεκριμένο φόρο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εθνικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Βάσει της πρότασής του και σύμφωνα με το Worcester News, ο φόρος θα επιβάλλεται ανάλογα με το μήκος της γενειάδας. Οι ελαφρώς αξύριστοι προτείνεται να καταβάλλουν ετησίως ποσό 50 λιρών (63 ευρώ), ενώ οι πλουσιότερες γενειάδες θα φορολογούνται με 100 λίρες (125 ευρώ).

Πάντως, αν και ακούγεται αρκετά παράξενη, η πρόταση του Βρετανού κουρέα φαίνεται να στοχεύει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναφορικά με τη φορολογία που έχει επιβληθεί στα κομμωτήρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr