Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανωλεθρία τζιχαντιστών στο Χαλέπι – Οι Κούρδοι τους διέλυσαν

Πανωλεθρία τζιχαντιστών στο Χαλέπι – Οι Κούρδοι τους διέλυσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πανωλεθρία εξελίχτηκε η επίθεση που εξαπέλυσαν το πρωί της Τετάρτης οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές της συμμαχίας Φατάχ Χαλάμπ (Αλ Κάιντα – Ελεύθερος Συριακός Στρατός – FSA, κ.α.) ενάντια στις κουρδικές θέσεις στην υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) απέκρουσαν την επίθεση των τουρκόφιλων τζιχαντιστών προκαλώντας τους βαριές απώλειες.

Τοπικές πηγές μεταδίδουν ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην κουρδική συνοικία από διάφορα σημεία το πρωί της Τετάρτης, επιχειρώντας ένα γενικό “γιουρούσι”, αλλά για μια ακόμη φορά οι Κούρδοι απάντησαν με “καυτό μολύβι” διαλύοντάς τους την επίθεση.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η ήττα, μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε το Χαλέπι, μέσα από την περιοχή Μπανί Ζαΐντ, από την οποία σκοτώθηκαν πολλοί τζιχαντιστές.

Μεταδίδεται ότι ανατινάχτηκε μια αποθήκη πυρομαχικών και οπλοστάσιο των τζιχαντιστών, δίχως να έχει γίνει μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το αίτιο της έκρηξης.

Το πρωί της Τετάρτης οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές της συμμαχίας Φατάχ Χαλάμπ (Κατάκτησης του Χαλεπιού), δηλαδή ένα άθροισμα από ένοπλες οργανώσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα, εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που έχουν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια του Χαλεπιού.

Οι «μετριοπαθείς» μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας προσπαθούν να «σπάσουν» τις κουρδικές γραμμές άμυνας και να εισέλθουν στη συνοικία.

Οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές που ελέγχουν τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού (οι δυτικές παραμένουν υπό κυβερνητικό έλεγχο) έχουν περικυκλωθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις που έχουν αποκόψει την λεωφόρο Καστέλο, τη μοναδική οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών μέσα στο Χαλέπι.

Οι κουρδικές δυνάμεις μέσα στο Χαλέπι είναι καλά εκπαιδευμένες και οχυρωμένες στη Σεΐχ Μακσούντ για αυτό κι από τον Φεβρουάριο οι τουρκόφιλοι αλλαχακμπαράδες παρά τις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύουν δεν έχουν καταφέρει τίποτα.

aleppo_kurds Πολεμικός χάρτης που δείχνει την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ και πώς είναι περικυκλωμένη. Από τα νοτιοδυτικά της «συνορεύει» με κυβερνητικές περιοχές. Από βόρεια και ανατολικά είναι οι τζιχαντιστές. Μια μπλε σημαία με ημισέληνο, που βλέπετε, είναι οι δυνάμεις των Τουρκμένων που αποτελούν «καθαρόαιμο» τουρκικό στράτευμα μέσα στην πόλη. Οι μαύρες σημαίες είναι οι υπόλοιποι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές.

aleppo_map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr