Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προάγγελος εξελίξεων; Οι ΗΠΑ μαζεύουν και παίρνουν τα πυρηνικά τους από την Τουρκία

Προάγγελος εξελίξεων; Οι ΗΠΑ μαζεύουν και παίρνουν τα πυρηνικά τους από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόκειται για άκρως σημαντική είδηση που εάν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι η Τουρκία τελείωσε για τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί μεταφέρουν τα πυρηνικά τους όπλα από την Τουρκία στο έδαφος της Ρουμανίας, πράγμα που σημαίνει ότι α) οι ΗΠΑ πλέον δεν εμπιστεύονται την Τουρκία, β) οι ΗΠΑ δεν υπολογίζουν για σύμμαχο στο κοντινό μέλλον την Τουρκία και γ) εάν συμβεί οτιδήποτε στην Τουρκία τα πυρηνικά όπλα θα είναι τουλάχιστον ασφαλισμένα μακριά από τα χέρια των ισλαμιστών και των τζιχαντιστών.

Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να μεταφέρουν στη Ρουμανία πυρηνικά όπλα που ήταν αποθηκευμένα στην Τουρκία, στη βάση του Ιντσιρλίκ, με φόντο την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, αναφέρει ο ιστότοπος EurActiv.com, επικαλούμενος δύο ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, η μεταφορά των όπλων αυτών δημιουργεί πολλές τεχνικές, αλλά και πολιτικές προκλήσεις.

«Δεν είναι εύκολο να μετακινήσεις περισσότερα από 20 πυρηνικά όπλα», δήλωσε στο EurActiv.com η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την άλλη πηγή, οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ώστε η Ουάσιγκτον δεν εμπιστεύεται πλέον την Άγκυρα για να φιλοξενεί στο έδαφός της τα συγκεκριμένα όπλα.

Η πηγή πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά όπλα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Ντεβέσελου στη Ρουμανία.

Στο Ντεβέσελου, κοντά στην πόλη Καρακάλ, είναι το σημείο ανάπτυξης της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, η οποία έχει εξοργίσει τη Ρωσία.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ μεταφέρονται στη Ρουμανία.

O EurActiv.com σημειώνει πάντως ότι, σύμφωνα με πρακτική που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος ουδέποτε επιβεβαιώνονται επίσημα.

Είναι ωστόσο γνωστό ότι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία φιλοξενούν στο έδαφός τους πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr