Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής του ISIS πολεμά για τους Τούρκους εισβολείς – Και δεν είναι ο μόνος

Τζιχαντιστής του ISIS πολεμά για τους Τούρκους εισβολείς – Και δεν είναι ο μόνος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εμφάνιση του φιλότουρκου τζιχαντιστή την Κυριακή στο Twitter, που έδειχνε ταυτότητες νεκρών Κούρδων μαχητών στις συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία, προκάλεσε εύλογες απορίες.

Τα μακριά μαλλιά, η γενειάδα, πληρούσαν τις προδιαγραφές -περισσότερο από οποιασδήποτε άλλη οργάνωση- του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Διαδικτυακοί ακτιβιστές δεν άργησαν λοιπόν να ανακαλύψουν μια εικόνα του από τα παλιά, όταν “υπηρετούσε” στο Ισλαμικό Κράτος και φορούσε διαφορετική στολή από την τουρκική που του έχουν δώσει τώρα που συμμετέχει στην “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Σαφώς και δεν εκπλήσσεται κανείς παγκοσμίως για τις σχέσεις Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε στο τι έχει “παίξει” εδώ, σύμφωνα με κουρδικές πηγές και όσα έχουν μεταδώσει κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία του Χαλεπιού δυτικά του Ευφράτη, τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου.

Η τουρκική εισβολή έγινε -υποτίθεται- για να υποστηρίξει ένοπλες οργανώσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην “απελευθέρωση” της πόλης Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές είχαν εισέλθει στην Τζαραμπλούς, η οποία τους δόθηκε αμαχητί.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν υπερασπίστηκε την πόλη, απλά την άφησε να την πάρει ο Ερντογάν. Που πήγαν όμως οι τζιχαντιστές που υπερασπίζονταν την πόλη;

Αρχικά όλοι υπέθεσαν ότι υποχώρησαν νοτιοδυτικά, προς το άλλο προπύργιο της οργάνωσής τους, την πόλη Αλ Μπαμπ. Αυτό ήταν και το λογικό.

Μέχρι που κάτοικοι της περιοχής μαρτύρησαν άλλα σε δημοσιογράφους και μιντιακούς ακτιβιστές.

Ότι δηλαδή οι τζιχαντιστές του ISIS, σε ομάδες των 10-12 ατόμων, περνούσαν τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας (εξάλλου η Τζαραμπλούς είναι χτισμένη δίπλα στα σύνορα), έμπαιναν στην Τουρκία που τους παραλάμβαναν πολιτικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε στρατόπεδα των “μετριοπαθών”, τους έντυσαν με τουρκικές στολές, και τους επέστρεψαν στην Τζαραμπλούς ως “αντάρτες”.

Ενώ αρχικά ειπώθηκε ότι αυτό συνέβη για ένα μέρος των τζιχαντιστών του ISIS που ήταν στην Τζαραμπλούς, τις τελευταίες ώρες όλο και ακούγεται περισσότερο ότι η πλειονότητα των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που βρίσκονταν στην Τζαραμπλούς, φόρεσαν τουρκικές στολές και τέθηκαν υπό τουρκικές διαταγές (όχι ότι πριν δεν ήταν, αλλά πλέον επίσημα).

Βεβαίως εάν έριχναν και κανένα ξύρισμα νωρίτερα τουλάχιστον θα είχαν “θολώσει” τα νερά, ενώ τώρα εντοπίζονται εύκολα.

Και η Τουρκία, όσο κι εάν προσπαθήσει να αποκρύψει την αλήθεια, αργά ή γρήγορα το θέμα θα πάρει διεθνείς διαστάσεις -όπως έχει αρχίσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr