Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν την τουρκική εισβολή στη Συρία – Κηρύχθηκε εκεχειρία

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν την τουρκική εισβολή στη Συρία – Κηρύχθηκε εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF μεταδίδει ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία μεταξύ του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία, που έχει εισβάλει δυτικά του Ευφράτη, και των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το ANF μεταδίδει ότι κηρύχθηκε εκεχειρία μεταξύ του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τζαραμπλούς (δηλαδή του επιτελείου των SDF που έχει αναλάβει την επιχείριση για την απελευθέρωση της Τζαραμπλούς), και του τουρκικού στρατού που κατέλαβε την Τζαραμπλούς στις 24 Αυγούστου (του την παρέδωσε αμαχητί το Ισλαμικό Κράτος) και των υπό τουρκική διοίκηση τζιχαντιστικών συμμοριών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η εκεχειρία κηρύχθηκε μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ.

Την εκεχειρία επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Centcom, αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

«Τις τελευταίες ώρες λάβαμε διαβεβαιώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι θα σταματήσουν να στοχεύουν η μία την άλλη και θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζον Τόμας.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε ως “απαράδεκτα” τα σχόλια των ΗΠΑ για τις κινήσεις του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία.

Οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει την εμπλοκή τουρκικών δυνάμεων και φιλότουρκων τζιχαντιστών με Κούρδους και φιλοκούρδους πολιτοφύλακες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), καλώντας και τις δύο πλευρές να επικεντρωθούν στη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος.

Να σημειωθεί εδώ ότι οπλαρχηγός υπό τουρκική διοίκηση τζιχαντιστικής συμμορίας δήλωσε ότι “εκεχειρία δεν υπάρχει” και ότι απλώς έχει επιτευχθεί μια άτυπη κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr