Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δυτικοί βομβάρδισαν τον στρατό της Συρίας – 72 στρατιώτες νεκροί και 105 τραυματίες

Οι δυτικοί βομβάρδισαν τον στρατό της Συρίας – 72 στρατιώτες νεκροί και 105 τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια άκρως ανησυχητική είδηση μεταδίδεται από τη Συρία. 72 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν ύστερα από βομβαρδισμό αεροσκαφών του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι κοντά στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, “η αμερικανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (κυβερνητικοί) στα δυτικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ στη νοτιοανατολική Συρία”.

Μιντιακοί ακτιβιστές, που επικαλείται το Al Masdar News, μετέδωσαν ότι “η αμερικανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τον συριακό στρατό την ώρα που εκείνος είχε εξαπολύσει επίθεση στις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα όρη Θαρντέχ στα δυτικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ”.

Τo Al Masdar επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά που η αμερικανική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει κατά τη διάρκεια του εξαετούς πολέμου τον συριακό στρατό στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με το Russia Today, ο βομβαρδισμός του συριακού στρατού από τους Αμερικανούς επιβεβαιώθηκε από το Γενικό Επιτελείο στη Δαμασκό, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι “στρώνουν τον δρόμο για το Ισλαμικό Κράτος”.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA της Συρίας μετέδωσε ότι από τον αμερικανικό βομβαρδισμό στο όρος Αλ Θάρντα (ή Θαρντέχ) σκοτώθηκαν 62 Σύροι στρατιώτες, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 100.

Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης δήλωσε με τη σειρά του ότι τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν τους Σύρους εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας από το Ιράκ.

Τέσσερα ήταν τα αεροπορικά χτυπήματα, σύμφωνα με τους Ρώσους, και στην επιδρομή συμμετείχαν δύο F-16 και δύο A-10 αεροσκάφη υποστήριξης.

Ακόμα κι εάν ο πολύνεκρος βομβαρδισμός του συριακού στρατού από τους Αμερικανούς είναι ένα λάθος, συνεχίζει να αποτελεί μια συνέπεια της απροθυμίας των ΗΠΑ να συντονίσουν τις αντιτρομοκρατικές τους προσπάθειες με τη Μόσχα, αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης.

Οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν ότι μετά το μακελειό που υπέστησαν οι Σύροι στρατιώτες, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε κατά πάνω τους.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι εάν τα αεροπλάνα ήταν όντως αμερικανικά ή συμμάχων των ΗΠΑ που συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό και από ποιες χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές, μετά τη σφαγή των στρατιωτών από τις δυτικές βόμβες, κατέλαβαν το στρατόπεδο των Σύρων και το εκεί Τάγμα Πυροβολικού.

Σύροι στρατιώτες μιλώντας σε τοπικούς δημοσιογράφους δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκαν δύο μήνες για να καταλάβουν το όρος Αλ Θάρντα ή Θαρντέχ και μόλις πέντε λεπτά για να το χάσουν εξαιτίας του αμερικανικού χτυπήματος.

Το όρος Θάρντα ή Θαρντέχ είναι στρατηγικής σημασίας γιατί από αυτό οι τζιχαντιστές έχουν πιάτο την πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, το μοναδικό έδαφος που κρατά ο συριακός στρατός στη ομώνυμη επαρχία. Είναι η βαμμένη κίτρινη περιοχή στον χάρτη, νότια της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

thurdah

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr