Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χτυπήθηκε κονβόι του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Χτυπήθηκε κονβόι του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 18 από τα 31 φορτηγά του κονβόι του ΟΗΕ και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου (Ερυθρός Σταυρός) χτυπήθηκαν δυτικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που όμως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η φάλαγγα μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για 78.000 ανθρώπους στη δύσκολα προσεγγίσιμη πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα και πολλαπλές πηγές έχουν επιβεβαιώσει πως η πόλη επλήγη.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως χτυπήθηκε και μία αποθήκη της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές σε σημεία στο Χαλέπι και σε δυτικές περιοχές που ελέγχονται από από τις δυνάμεις της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Εξ αυτών, 12 σκοτώθηκαν όταν επλήγη κονβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πλήγμα στην αυτοκινητοπομπή επιβεβαίωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, εκφράζοντας την οργή του.

«Η οργή μας για αυτήν την επίθεση είναι πελώρια… Η αυτοκινητοπομπή ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας εξασφάλισης αδειών και προετοιμασιών για να βοηθήσουμε αμάχους που βρίσκονται αποκλεισμένοι», τόνισε ο Μιστούρα με ανακοίνωση του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Eκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε νωρίτερα σήμερα από την Νέα Υόρκη ότι αυτοκινητοπομπή επλήγη από βομβαρδισμούς ενώ ταξίδευε προς την πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα στην επαρχία του Χαλεπιού.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, λίγες ώρες μετά την λήξη της εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός.

Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δεν επιβεβαίωσε αν επρόκειτο για αεροπορική επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr