Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μαζεύει τους χωρικούς και τους “κλείνει” στη Μοσούλη για την πολιορκία

Το Ισλαμικό Κράτος μαζεύει τους χωρικούς και τους “κλείνει” στη Μοσούλη για την πολιορκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ οι ιρακινές δυνάμεις από τον νότο και οι κουρδικές των Πεσμεργκά από τον βορρά προελαύνουν προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Μοσούλη, οι τζιχαντιστές καθώς υποχωρούν υποχρεώνουν τους κατοίκους των χωριών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να “κλειστούν” στη Μοσούλη.

Χιλιάδες κάτοικοι από τα χωριά που υποχωρεί το Ισλαμικό Κράτος συνωστίζονται στις εισόδους της Μοσούλης, όπου ελέγχονται στα μπλόκα των τζιχαντιστών πριν εισέλθουν στην πόλη.

Εκεί, όπως καταγγέλλουν ιρακινά δημοσιεύματα, οι τζιχαντιστές παίρνουν από τους χωρικούς όλα τους τα χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Το Al Sumaria News μετέδωσε ότι τρεις ηλικιωμένοι και ένα μικρό παιδί, μεταξύ των χωρικών που οδηγούνται με τη βία στη Μοσούλη, ξεψύχησαν εξαιτίας της εξάντλησης και της κακομεταχείρισης των τζιχαντιστών.

Μέσα στη Μοσούλη έχουν παραμείνει περίπου 1,3 εκ. κάτοικοι από τον πληθυσμό των 2 εκ. που είχε η πόλη πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν αρκούν φαίνεται στους τζιχαντιστές ως ανθρώπινες ασπίδες, μαζεύουν και τους χωρικούς από την ύπαιθρο που υποχωρούν και τους οδηγούν στην πόλη σε καραβάνια δημιουργώντας εικόνες που θυμίζουν “μεσαιωνική πολιορκία”, δηλαδή από εποχές που οι χωρικοί έτρεχαν να βρουν προστασία εντός των τειχών των πόλεων.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι χωρικοί δεν ζητούν προστασία από τους τζιχαντιστές, οι τρομοκράτες τους μαζεύουν με τη βία, ίσως γιατί θέλουν να δημιουργήσουν εικόνες ανθρώπων που τρέχουν να κρυφτούν από τους κακούς κυβερνητικούς και Κούρδους στις αγκαλιές του “χαλιφάτου” τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr