Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ – Σε αχαρτογράφητα νερά ο πλανήτης

Ο Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ – Σε αχαρτογράφητα νερά ο πλανήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάτοικος του Λευκού Οίκου θα είναι και επισήμως πλέον από τον Ιανουάριο ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον και όλα τα προγνωστικά, προτάσσοντας ένα αντισυστημικό προφίλ πίσω από το οποίο κρύβονται πολλά χαρακτηριστικά που θα ξεδιπλωθούν στην πορεία…

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ γίνεται έτσι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνταν.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας έδειξε τη δυναμική του κερδίζοντας τις πολιτείες στις οποίες αναμενόταν αλλά στη συνέχεια και τις λεγόμενες αμφίρροπες πολιτείες που του άνοιξαν διάπλατα το δρόμο για την αμερικανική προεδρία.

Μετά από μια αναμέτρηση που αρχικά έμοιαζε σαν σίγουρη νίκη για τους Δημοκρατικούς, ο νικητής ήταν ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τη σεξιστική και την εθνικιστική του ρητορική, ξεσηκώνοντας εναντίον του τις μειονότητες και τις γυναίκες των ΗΠΑ.

Παρά τις προσπάθειες αποδόμησης της καμπάνιας του από τα κυρίαρχα media της χώρας μέσα από παραπολιτικά σχόλια και όχι από την εστίαση στην ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και προγράμματος, κατάφερε ωστόσο να φτάσει στην κορυφή, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία και κατάρρευση των αγορών.

Η επόμενη ημέρα ξημερώνει σε αχαρτογράφητα νερά για τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο καθώς μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν και σε ποιο βαθμό ο Τραμπ θα τηρήσει από τη θέση του προέδρου πια όσα είπε προς τους ψηφοφόρους του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Εκλογικό θρίλερ

Τα πρώτα αποτελέσματα και οι εκτιμήσεις των μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ προμήνυαν μια μακρά νύχτα . Ο Τραμπ κέρδισε νωρίς την Ιντιάνα και το Κεντάκι ενώ η Κλίντον το Βερμόντ, αποσπώντας 19 εκλέκτορες ο πρώτος και 3 η δεύτερη.

Αμφίρροπη φάνηκε η μάχη στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, που όμως τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας «κλείδωσε» στους Ρεπουμπλικάνους. Πολιτεία- κλειδί ήταν και το Οχάιο που επίσης πέρασε στο «στρατόπεδο» του Τραμπ. Γι’ αυτές τις δύο πολιτείες λεγόταν πως θα είναι ένδειξη για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως και έγινε.

Παρότι η Κλίντον συνέχισε να κερδίζει πολιτείες και εκλέκτορες, δεν σταμάτησε και να ακολουθεί κατά πόδας τον αντίπαλό της που πήρε από νωρίς προβάδισμα το οποίο διατήρησε και κατά διαστήματα διεύρυνε. Τα ξημερώματα ο δρόμος προς τον Λευκό Οίκο είχε πια ανοίξει για τα καλά.

Ποιος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

Γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης το 1946 και είναι επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης, πολιτικός, τηλεοπτική προσωπικότητα και συγγραφέας.

Παράλληλα με τις σπουδές του στη Σχολή Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία, δούλεψε στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του στην οποία εντάχθηκε επίσημα το 1968. Ανέλαβε την ηγεσία της το 1971, τη μετονόμασε σε The Trump Organization και άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή μεγάλου μεγέθους κτιρίων. Είναι Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts. Στο NBC παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι «The Apprentice»

Το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του το 2015 σε 4 δις δολάρια ΗΠΑ.

Από το 2005 είναι παντρεμένος με τη Μελάνια Τραμπ, που είναι η τρίτη σύζυγός του, ενώ έχει πέντε παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr