Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οχυρώνεται η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία Τραμπ – Έτοιμος να κηρύξει πόλεμο στη Γερμανία

Οχυρώνεται η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία Τραμπ – Έτοιμος να κηρύξει πόλεμο στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Ουάσιγκτον “οχυρώνεται” για την ορκωμοσία Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου με τις Αρχές να λαμβάνουν δρακόντεια ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένονται 900.000 άτομα στην τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που θα μποϋκοτάρουν την τελετή ορκωμοσίας, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Πάνω από 25 Δημοκρατικοί, μέλη του Κογκρέσου, γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ και μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Στις ΗΠΑ, αν και οι Αρχές δεν γνωρίζουν πόσοι ακριβώς θα είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά την τελετή ορκωμοσίας του Αμερικανού «Μίδα», δημιουργούν ζώνες ασφαλείας, κλείνουν δρόμους αναμένοντας να προκαλέσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει υποσχεθεί πως θα υπάρξει μαζικό πλήθος στην ορκωμοσία του, δίχως όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των ατόμων που θα είναι παρόντες.

Ανήσυχοι οι Ευρωπαίοι από τις δηλώσεις Τραμπ για ΕΕ και ΝΑΤΟ

«Tα βάζει με όλους και με όλα: την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι προκλητικές δηλώσεις του εκλεγμένου Αμερικανού Προέδρου «ερεθίζουν» τους Ευρωπαίους και τη Δύση, υποστηρίζει το γερμανικό δίκτυο NTV κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν την ορκωμοσία της Παρασκευής.

Αν και το Βερολίνο τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, τα σχόλια του Τραμπ δεν πέρασαν απαρατήρητα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle και προσθέτει:

«Αισθητή είναι η προσπάθεια της καγκελαρίου της Γερμανίας να μην δώσει συνέχεια στις αιχμηρές δηλώσεις του νέου Αμερικανού προέδρου.

Μπορεί η Μέρκελ να διάβασε με ενδιαφέρον την συνέντευξη Τραμπ όμως , όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Στέφεν Ζάιμπερτ, «το Βερολίνο περιμένει τώρα την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ και μετά θα επιδιώξει να συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση».

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία του, εξαπέλυσε «μύδρους» κατά της προσφυγικής πολιτικής που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ και «απείλησε» τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με επιβολή υψηλών δασμών, υιοθετώντας την «διαμάχη» που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές Αρχές με τις γερμανικές εταιρίες (VW, Deutsche Bank, κτλ).

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε άκρως επιθετικός απέναντι στην Γερμανία, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πολλών αναλυτών, ότι επί προεδρίας Τραμπ ο υπόγειος οικονομικός «πόλεμος» ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο, θα έρθει για τα… καλά στην επιφάνεια, λαμβάνοντας και άλλες προεκτάσεις-διαστάσεις.

Ο Τραμπ επέπληξε την Άνγκελα Μέρκελ για την στάση της στο προσφυγικό, ενώ απείλησε ότι θα επιβάλλει δασμούς 35% για τα αυτοκίνητα BMW που εισάγονται στις ΗΠΑ, παρόλο που το μεγαλύτερο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε ανοιχτά τις δομές και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντας «θαυμάσια» υπόθεση το Brexit.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «το παράδειγμα της Βρετανίας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ΕΕ» και σημείωσε με καυστικό ύφος ότι «ποτέ δεν πίστεψα ότι έχει κάποια σημασία. Κοιτάξτε, η ΕΕ δημιουργήθηκε εν μέρει για να χτυπήσει το εμπόριο των ΗΠΑ, έτσι δεν είναι; Επομένως το ίδιο μου κάνει εάν είναι διχασμένη ή ενωμένη, για μένα αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο».

Ο νέος Αμερικανό πρόεδρος μίλησε και υποτιμητικό τρόπο για το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε παρχωρημένο οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr