Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη Μανμπίτζ

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη συριακή πόλη Μανμπίζ χωρίς τον συντονισμό με τις ΗΠΑ και την Ρωσία, που έχουν στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Χωρίς έναν τέτοιο συντονισμό, δεν θα υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα και τα πράγματα ενδεχομένως να περιπλέκονταν περισσότερο», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Μανμπίζ θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο της στρατιωτικής εκστρατείας «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα με την συμμαχία Σύρων ισλαμιστών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και των Κούρδων σοσιαλιστών των YPG.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν γνώση των εκατέρωθεν θέσεων των δυνάμεων τους γύρω από την συριακή πόλη.

Παράλληλα, ο Μπ.Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επιτρέψει στην οικογένεια του πιλότου του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, που συνετρίβη το Σάββατο στην τουρκική επικράτεια να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

Ο 56χρονος πιλότος Μεχμέτ Σουφχάν, ενεργοποίησε το σύστημα εκτίναξης καθισμάτων, όταν το πολεμικό αεροσκάφος του MiG-23 συνετρίβη στην τουρκική επαρχία Χατάϊ.

Στην αρχική του κατάθεση στις τουρκικές Αρχές ο Σουφχάν δήλωσε πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ενώ κατευθυνόταν για να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε αγροτικές περιοχές κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ στην βόρεια Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr