Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Φιλιππίνων κατά Ε.Ε. : Είναι καθίκια και υποκριτές

Πρόεδρος Φιλιππίνων κατά Ε.Ε. : Είναι καθίκια και υποκριτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε επιτέθηκε με δριμύτητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την για υποκρισία επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ένα ψήφισμά του ζήτησε να δείξει αυτοσυγκράτηση και να ξανασκεφθεί τον “πόλεμο” που έχει κηρύξει στους εμπόρους ναρκωτικών.

Ο Ντουτέρτε στηλίτευσε την ΕΕ επειδή τον κάλεσε να επικεντρώσει την εκστρατεία του σε προγράμματα απεξάρτησης και υπερασπίστηκε τη δική του προσέγγιση της καταστολής που έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, εδώ και εννέα μήνες.

Ο πρόεδρος άφησε την οργή του να εκφραστεί σε μια ομιλία του προς Κινέζους επιχειρηματίες. Αφού επαίνεσε το Πεκίνο για τα δάνεια και τη βοήθεια που παρέχει, είπε ότι δεν χρειάζεται την ΕΕ ή τα “ηλίθια” προγράμματα απεξάρτησης που δεν σταματούν τους εθισμένους από το να διαπράττουν ληστείες, βιασμούς και δολοφονίες. “Έτσι, ανακουφιζόμαστε τώρα από τα δεινά μας επειδή ρέουν πολλά (κινεζικά) χρήματα. Η ΕΕ, το διαμήνυσαν σε εμάς, θέλουν μια λύση για τα ναρκωτικά που να βασίζεται στο σύστημα υγείας. Αυτά τα καθίκια” είπε. Υποστήριξε μάλιστα ότι η προσέγγιση της ΕΕ απαιτεί τη χορήγηση ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, μαριχουάνα και ηρωίνη.

“Θέλουν να χτίζουμε κλινικές και μετά, αντί να τους συλλαμβάνουμε και να τους βάζουμε στις φυλακές, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, να πηγαίνεις εκεί (σ.σ. στην κλινική) και αν θέλεις σάμπου (μεθαμφεταμίνη) να σου κάνουν μια ένεση και να σου δίνουν σάμπου και να φεύγεις. Οι δικοί μας άνθρωποι θα πηγαίνουν εκεί και θα καταναλώνουν κάθε είδους χημική ουσία μέχρι τη δευτέρα παρουσία, μέχρι να τρελαθούν. Ποιος θα δώσει λόγο για αυτό;”, είπε.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τις “πολλές εξωδικαστικές εκτελέσεις” στις Φιλιππίνες και είπε ότι θα πρέπει να μπαίνουν στο στόχαστρο οι πηγές των παράνομων ναρκωτικών και όχι οι χρήστες. Συνεργάτες του προέδρου Ντουτέρτε κατηγόρησαν την ΕΕ για παρέμβαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φιλιππινέζος πρόεδρος στρέφεται κατά της ΕΕ. Τον Σεπτέμβριο έκανε υβριστικά σχόλια και μια άσεμνη χειρονομία και μετά διαμαρτυρήθηκε ότι οι Βρυξέλλες τον προσέβαλαν.

Ο “πόλεμος κατά των ναρκωτικών” που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε έχει θορυβήσει τη διεθνή κοινότητα. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις κατά τις οποίες οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τους πυροβόλησαν βρισκόμενοι σε αυτοάμυνα. Έχουν επίσης καταγραφεί χιλιάδες άλλοι “μυστηριώδεις” θάνατοι χρηστών ναρκωτικών για τους οποίους οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την αστυνομία.

Ο Ντουτέρτε είπε ότι η ΕΕ δεν έχει καμία δουλειά να διαμαρτύρεται για την αιματοχυσία στις Φιλιππίνες, όταν εκατομμύρια Ευρωπαίοι σκοτώθηκαν τον περασμένο αιώνα, στους δύο παγκόσμιους πολέμους. “Είναι εύκολο να κριτικάρεις, είναι εύκολο να επισημαίνεις τα λάθη. Θεέ μου, εσείς χαράζετε την ιστορία σας. Κι εσείς βάψατε τα χέρια σας με αίμα. γιατί προτείνετε μια ηλίθια λύση;” διερωτήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr