Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές! Ο Ερντογάν έδωσε την εντολή να χτυπήσουν τους Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον (βίντεο)

Πρωτοφανές! Ο Ερντογάν έδωσε την εντολή να χτυπήσουν τους Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από το κακό στο χειρότερο οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η “Φωνή της Αμερικής”, στο οποίο φαίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον περίβολο της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, να δίνει εντολή στους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να επιτεθούν και να χτυπήσουν τους Κούρδους που διαδήλωναν σε μικρή απόσταση.

Στο βίντεο βλέπουμε τη λιμουζίνα του Τούρκου Προέδρου μόλις έχει φτάσει στην είσοδο της Τουρκικής Πρεσβείας, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθεται στο πίσω κάθισμα και συνομιλεί με έναν από τους φρουρούς του, ενώ οι διαδηλωτές φωνάζουν με ντουντούκα το ακόλουθο σύνθημα:

“Τρομοκράτη Ερντογάν, φονιά μωρών Ερντογάν”.

Ο Ερντογάν συνομιλεί με τον φρουρό και λίγα δευτερόλεπτα μετά οι άνδρες του εξαπολύουν επίθεση, σε αμερικανικό έδαφος, πάνω στους διαδηλωτές, τους οποίους και χτυπάνε με κλωτσιές και γροθιές. Μαζί τους επιτίθενται και υπάλληλοι της Πρεσβείας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγαίνει από τη λιμουζίνα, ρίχνει ένα βλέμμα προς τον ξυλοδαρμό που μόλις έχει αρχίσει και στη συνέχεια γυρίζει την πλάτη και κατευθύνεται προς την είσοδο της Πρεσβείας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται καταβεβλημένος, προχωρά με αργά βήματα, κοντοστέκεται για να ρίξει ακόμα μια ματιά και περνά το κατώφλι της Πρεσβείας του.

Ο ξυλοδαρμός διαδηλωτών από Τούρκους πράκτορες και διπλωματικούς υπάλληλους σε αμερικανικό έδαφος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, ζήτησαν από την τουρκική κυβέρνηση τα ονόματα των ανδρών ασφαλείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

Εννέα διαδηλωτές -κουρδικής καταγωγής οι περισσότεροι- τραυματίστηκαν από τους πράκτορες-φρουρούς του Ερντογάν και τους υπαλλήλους της Τουρκικής Πρεσβείας, οι οποίοι κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Ερντογάν παρίσταναν τους διαδηλωτές.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν ζήτησε την απέλαση του Τούρκου Πρεσβευτή, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να πετάξουμε έξω από ‘δω τον πρεσβευτή τους. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες από τη διπλωματία».

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μάριελ Μπάουσερ, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα επεισόδια έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας, στη Λεωφόρο Μασαχουσέτης, δηλώνοντας ότι είναι προσβολή για τις αξίες της αμερικανικής πρωτεύουσας και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.

Δείτε το βίντεο όπως το ανάρτησε η “Φωνή της Αμερικής”:

Δείτε το ίδιο βίντεο αμοντάριστο, με ένα λεπτό παραπάνω:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr