Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας στην ΑΟΖ – Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

Πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας στην ΑΟΖ – Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βροχή πέφτουν οι “φάπες” στην αλαζονική ισλαμιστική Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. Την Παρασκευή διεξήχθη κοινή ναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν ότι οι παρανομίες του “δεν περνάνε”.

Με επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή διεθνής άσκηση έρευνας-διάσωσης (Ε-Δ), με την ονομασία «CYPFRA-04/17», όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των Α/Ν μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα σε πλατφόρμες ή πλοία και ως εκ τούτου τέθηκε σε εφαρμογή από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας το Σχέδιο Ε-Δ «Νέαρχος» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η σημερινή άσκηση αποτελεί την τέταρτη συνεργασία, εντός του 2017, μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Απάντηση στις προκλήσεις

Η κοινή άσκηση Κύπρου Γαλλίας αποτελεί ουσιαστικά την έμπρακτη απάντηση της Λευκωσίας και του Παρισιού στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας και τις προσπάθειες που καταβάλλει να αμφισβητήσει ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Στο πλαίσιο αυτό η Άγκυρα εξέδωσε νέα παράνομη navtex με την οποία επιχείρησε να δεσμεύσει μια θαλάσσια ζώνη δυτικά της Πάφου, στην περιοχή και τις ώρες όπου διεξαγόταν η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη περιοχή είχε δεσμεύσει από την Κυριακή η Κυπριακή Δημοκρατία.

Την παράνομη Navtex εξέδωσε πριν το μεσημέρι σήμερα ο σταθμός Αττάλειας του Γραφείου Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Τουρκίας.

Ωστόσο, παρά τις τουρκικές μεθοδεύσεις, η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης διεξήχθη κανονικά.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει αποπειραθεί να πραγματοποιήσει άσκηση με αμερικανικό τη μια φορά και με βρετανικό την άλλη πολεμικό πλοίο, σε κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ αντίστοιχα, αλλά και τις δύο φορές δεν τα κατάφερε. Οι Αμερικανοί διέψευσαν ότι είχαν συμφωνήσει σε άσκηση, οι δε Βρετανοί απλώς δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr