Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτελεστές από το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν Ιρακινό αστυνομικό και επτά μέλη της οικογένειάς του

Εκτελεστές από το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν Ιρακινό αστυνομικό και επτά μέλη της οικογένειάς του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εισέβαλαν στο σπίτι ενός Ιρακινού αστυνομικού στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ και σκότωσαν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Οι περιοχές στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ ελέγχονται από την ιρακινή κυβέρνηση και τους Κούρδους Πεσμεργκά. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν τα νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιρκούκ.

Σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, οι τζιχαντιστές διείσδυσαν την Παρασκευή, την ώρα που έδυε ο ήλιος, στο χωριό Αλ Μαλέχ (50 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Κιρκούκ) όπου ζούσε ο αστυνομικός.

Αφού εντόπισαν το σπίτι του εισήλθαν σε αυτό και σκότωσαν τον αστυνομικό και επτά μέλη της οικογένειάς του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές στέλνουν αποσπάσματα θανάτου για να εξοντώσουν αντιπάλους τους και παράλληλα να διασπείρουν τον τρόπο στους κατοίκους.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ το 2014. Εκεί έχουν οχυρωθεί στην πόλη Χαουίτζα, που αποτελεί και το προπύργιό τους.

Ντόπιοι φύλαρχοι και αξιωματούχοι πιέζουν την κυβέρνηση του Ιράκ να διώξει εντελώς το Ισλαμικό Κράτος από την επαρχία του Κιρκούκ, προτεραιότητα όμως της ιρακινής κυβέρνησης είναι η εκκαθάριση της επαρχίας Νινευή, στα βορειοδυτικά, με την απελευθέρωση της πόλης Ταλ Αφάρ.

Οι τζιχαντιστές στα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ κρατάνε έναν αρκετά μεγάλο θύλακα, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί:

Στον χάρτη βλέπετε τους δύο θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ. Ο θύλακας της Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης, και ο θύλακας του νοτιοδυτικού Κιρκούκ, νοτιοδυτικά της πόλης Κιρκούκ. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και με κόκκινο η ιρακινή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι ιρακινές Αρχές εκτέλεσαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr