Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν αφού άφησε δίχως πιλότους την τουρκική πολεμική αεροπορία το… φορτώνει σε γιατρούς του Γκιουλέν

Ο Ερντογάν αφού άφησε δίχως πιλότους την τουρκική πολεμική αεροπορία το… φορτώνει σε γιατρούς του Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία,

Το καθεστώς Ερντογάν, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, κατάφερε και διέλυσε την τουρκική πολεμική αεροπορία φυλακίζοντας εκατοντάδες πιλότους της ως πραξικοπηματίες.

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας μπορεί να θέλει να παριστάνει την “περιφερειακή δύναμη” αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα βαριά λαβωμένο θηρίο και στην προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών του, που τα τουρκικά F-16 δεν πετούν, κατηγορεί τους οπαδούς του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ότι ευθύνονται για τη διάλυση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Όπως διαβάζουμε την Τρίτη στην “Εστία”, για εσκεμμένη αποψίλωση της τουρκικής Αεροπορίας από έμπειρους πιλότους, ώστε να υποχρεωθεί να εντάξει άλλους, προσκειμένους στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, κατηγορούνται ιατροί στρατιωτικού νοσοκομείου.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο 20ο Κακουργιοδικείο της Αγκύρας και, σύμφωνα προς το σχετικό κατηγορητήριο, ο καρδιολόγος του Πανεπιστημιακού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Σ. Μπαλτά, διέγνωσε ψευδώς υπέρταση σε εκατοντάδες πιλότους και τούς χορήγησε φαρμακευτική αγωγή, ενώ τούς έθεσε σε δίμηνη αναρρωτική άδεια.

Κατά την επιστροφή τους από την άδεια, τούς εξέταζε εκ νέου και συνέτασσε ιατρικές βεβαιώσεις, ότι δεν διέθεταν πλέον την ικανότητα να εκτελούν πτητικά καθήκοντα.

Με τον τρόπο αυτό απομακρύνθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας συνολικώς 500 πιλότοι και προωθήθηκαν νεώτεροι, οι όποιοι προέρχονταν από τα σχολειά της οργανώσεως του καταζητούμενου ιεροκήρυκα.

Στον αντίποδα των κατηγοριών αυτών, εφημερίδες πού πρόσκεινται στην (κεμαλική) αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλουν ότι πρόκειται για σχέδιο πού αποσκοπεί στην απομάκρυνση από την ενέργεια 104 στρατιωτικών ιατρών.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι ιατροί είναι αντίθετοι προς τον Ερντογάν, αλλά για την ακρίβεια κεμαλιστές, πού δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την οργάνωση του Γκιουλέν.

Προστίθεται ότι απλώς οι κατηγορίες είναι προσχηματικές και αποσκοπούν στην απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία, αλλά κυρίως -τονίζουμε εμείς τη σειρά μας- να κατηγορηθεί ο Γκιουλέν και το δίκτυό του ως υπεύθυνοι για την αποψίλωση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και όχι η ισλαμιστική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr