Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική Βουλή έδωσε άδεια στον Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ

Η τουρκική Βουλή έδωσε άδεια στον Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία,

Η τουρκική Βουλή αποφάσισε το Σάββατο, σε έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειάς της, να εξουσιοδοτήσει την ισλαμιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τη δυνατότητα στο ερντογανικό καθεστώς να προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν των τουρκικών συνόρων στη Συρία και το Ιράκ.

Η Τουρκία συμφώνησε πριν λίγο καιρό με τη Ρωσία και το Ιράν, σε συνάντησή τους στην Αστάνα του Καζακστάν, να εισβάλουν από κοινού στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από φιλότουρκους ισλαμιστές του FSA και την Αλ Κάιντα και να επιβάλλουν από κοινού μια “ζώνη αποκλιμάκωσης”, διαμοιράζοντας τη βορειοδυτική συριακή επαρχία σε τρεις τομείς.

Η Τουρκία όμως σχεδιάζει να εισβάλει και στο ιρακινό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) για να αποτρέψει την κήρυξη της ανεξαρτησίας αυτής της αυτόνομης κουρδικής επικράτειας.

Οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν προγραμματίσει δημοψήφισμα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους, με το οποίο αντιτίθεται σφόδρα η Τουρκία και υποστηρίζει ολόψυχα το Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση για εισβολή της Τουρκίας σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ εκτός από το κυβερνών ισλαμιστικό AKP, ψήφισε και το κεμαλικό κεντροαριστερό CHP και το κεμαλικό ακροδεξιό ΜΗP (Γκρίζοι Λύκοι). Μόνο το σοσιαλιστικό φιλοκουρδικό HDP καταψήφισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr