Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ετοιμάζει πογκρόμ μέσα στο κόμμα του – Έφτασαν και στην Αθήνα οι φήμες ότι θέλουν να τον “φάνε”

Ο Ερντογάν ετοιμάζει πογκρόμ μέσα στο κόμμα του – Έφτασαν και στην Αθήνα οι φήμες ότι θέλουν να τον “φάνε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιφέρεται παριστάνοντας τον “παγκόσμιο ηγέτη”, ωστόσο από ό,τι ακούγεται αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενη αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα του.

Εσωκομματικοί κύκλοι του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αμφισβητούν την ηγετική του ικανότητα και συζητούν ευθέως την αντικατάστασή του. Ψίθυροι σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα αναφέρουν ότι συζητιούνται διάφορα ονόματα στελεχών ως πιθανοί διάδοχοι του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει αυτές τις “ζυμώσεις” και για αυτό έχει αρχίσει να μιλά για την ανάγκη “ανανέωσης προσώπων στο κόμμα”, προετοιμάζοντας το κλίμα για την απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων δελφίνων ως “παλαιομένων”.

Όπως τονίζουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο εσωκομματικό πογκρόμ που ετοιμάζει, με το πρόσχημα της ανανέωσης, σκοπεύει να απαλλαγεί από κάθε ισχυρή προσωπικότητα που θα μπορούσε να αναδειχτεί σε εσωκομματικό ανταγωνιστή.

Λίγο καιρό πριν το τουρκικό δημοψήφισμα είχε διαρρεύσει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ελέγχει πλήρως την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Στους 317 βουλευτές υπολογίζονταν περίπου σε 100 εκείνοι που είναι φιλικά προσκείμενοι στους Νταβούτογλου και Γκιουλ.

Και μπορεί ο πρώην Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ να μην θεωρείται απειλή, αφού λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει αξίωμα, ωστόσο, ο “καταψυγμένος” Αχμέτ Νταβούτογλου είναι πάντα μια εναλλακτική.

Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα “συνδεόταν” με τους οπαδούς του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και θα έβγαινε για πάντα από τη μέση, όμως, επικράτησε από ό,τι φαίνεται η ψυχραιμία -καθόλου γνώρισμα του ερντογανικού παλατιού- και επιλέχτηκε να αφεθεί ο Νταβούτογλου στην κατάψυξη όσο ιδιωτεύει με συνέπεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr