Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος προειδοποίησε την Τουρκία: Δεν θα ανεχτούμε καμία τουρκική έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο

Η Αίγυπτος προειδοποίησε την Τουρκία: Δεν θα ανεχτούμε καμία τουρκική έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αίγυπτος προειδοποίησε την Τουρκία εναντίον οποιασδήποτε παραβίασης των οικονομικών δικαιωμάτων που έχει στην ανατολική Μεσόγειο βάσει της συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων συνόρων που υπέγραψε το 2013 με την Κύπρο και η οποία επιτρέπει τη διεξαγωγή ερευνών στην περιοχή για κοιτάσματα αερίου.

Η ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος αερίου Ζορ το 2015 έχει προκαλέσει μια κούρσα ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή που πιστεύεται ότι κρύβει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φάνηκε να προβάλλει αντιρρήσεις για τη συμφωνία του 2013, όταν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να αρχίσει σύντομα εργασίες εξερεύνησης στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε απάντηση ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Αμπού Ζέιντ προειδοποίησε εναντίον κάθε προσπάθειας να αμφισβητηθεί η συμφωνία του 2013 και δήλωσε ότι αυτή έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο Αμπού Ζέιντ προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας να παραβιασθούν ή να μειωθούν τα δικαιώματα της Αιγύπτου σ’ αυτή την περιοχή», αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια «απορρίπτεται και θα αντιμετωπισθεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr