Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη εισβολής στο Ιράκ – Στόχος οι Κούρδοι Γιαζίντι

Το απόγευμα της Κυριακής 25ης Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρισης-εισβολής στο βόρειο Ιράκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, με στόχο τις βάσεις των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, ο τουρκικός στρατός θα επικεντρώσει τις επιχειρήσεις του στις θέσεις του PKK στην περιοχή Σιντζάρ των Κούρδων Γιαζίντι στην επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Μέχρι στιγμής τουρκικά στρατεύματα δεν έχουν κινηθεί να εισβάλουν στο έδαφος του Ιράκ.

Η περιοχή του Σιντζάρ βρίσκεται σε μεγάλο βάθος στο έδαφος του Ιράκ.

«Δηλώσαμε ότι δεν θα τελειώσει αυτή η δουλειά με την Εφρίν.

»Τα μέλη του ΡΚΚ κατευθύνθηκαν προς το Σίντζαρ. Δήλωσα ότι θα μπούμε στο Σίντζαρ.

»Ξεκίνησαν επιχειρήσεις και για αυτήν την περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή στα πλαίσια ομιλίας του στην Τραπεζούντα.

Την Παρασκευή το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή του Σιντζάρ.

Πολεμικός χάρτης Συρίας και Ιράκ: Με γαλάζιο χρώμα η τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία. Με πράσινο ανοιχτό διάφορες οργανώσεις ισλαμιστών. Με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα. Με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας. Με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Με έντονο κίτρινο οι Κούρδοι της Συρίας. Με ανοιχτό κίτρινο οι Κούρδοι του Ιράκ. Με πορτοκαλί οι περιοχές που ελέγχει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο ιρακινό Κουρδιστάν. Με ροζ η κυβέρνηση του Ιράκ.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Σιντζάρ έχουν συγκροτηθεί από τους Κούρδους Γιαζίντι οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ).

Η πολιτοφυλακή αυτή οργανώθηκε με τη βοήθεια του PKK. Ο Ερντογάν τη θεωρεί παρακλάδι του PKK και θα της επιτεθεί.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι είναι φιλικά προσκείμενοι στο PKK διότι όταν τους επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014, οι Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν τους εγκατέλειψαν και οι μόνοι που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν ήταν οι αντάρτες του PKK.

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα