Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτεταμένα επεισόδια στα Σκόπια με Αλβανούς ισλαμιστές να ουρλιάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ»

Εκτεταμένα επεισόδια στα Σκόπια με Αλβανούς ισλαμιστές να ουρλιάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμιστές, Σκόπια,

Εκατοντάδες διαδηλωτές αλβανικής καταγωγής πραγματοποίησαν την Παρασκευή διαμαρτυρίες στα Σκόπια κατά της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας των πέντε ατόμων στη λίμνη Σμίλκοβσκο.

Στην περιοχή Μπίτ Παζάρ συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν έρθει από την συνοικία Τσαΐρ, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομίας, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν το δικαστικό μέγαρο δια της βίας. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους απωθούν με κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Η διαμαρτυρία είχε προγραμματισθεί για τις 13:30 μπροστά από το εμπορικό κέντρο λόγω της δικαστικής απόφασης για ισόβια κάθειρξη σε έξι κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής για το έγκλημα της λίμνης που έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια και διάφορες ΜΚΟ απηύθυναν εκκλήσεις για ειρηνικές διαδηλώσεις και προσεκτική επιτήρηση από την αστυνομία.

Πριν μερικές ημέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων είχαν γίνει εκκλήσεις στους πολίτες, να διαμαρτυρηθούν για τους αθώους που κατηγορούνται για δολοφονίες, καθώς έτσι αυξάνεται το εθνοτικό και το θρησκευτικό μίσος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ

Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS – Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr