Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουιγούροι (Τούρκοι) της Κίνας με το Ισλαμικό Κράτος

Ουιγούροι (Τούρκοι) της Κίνας με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πρώτη φορά τη Δευτέρα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης συνέδεσαν ανοιχτά το Ισλαμικό Κράτος με τους μουσουλμάνους σουνίτες Ουιγούρους αυτονομιστές στην Κίνα.

Οι Ουιγούροι είναι μια φυλή Τούρκων της Κίνας, από αυτούς που έμειναν πίσω, στις πατρογονικές εστίες των Τούρκων, όταν άλλες τουρκικές φυλές κινήθηκαν προς τη Δύση και έφτασαν μέχρι την Ευρώπη πριν δέκα περίπου αιώνες.

Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, Ουιγούροι Τούρκοι από την επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας έχουν μεταβεί στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος για να λάβουν «τρομοκρατική εκπαίδευση» ώστε να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στην Κίνα.

Οι Ουιγούροι το τελευταίο έτος έχουν εξαπολύσει πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της Κίνας. Ωστόσο, πλέον, η ύπαρξη του Ισλαμικού Κράτους δίνει άλλη διάσταση στον πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης. Στις 20 Σεπτεμβρίου μάλιστα, κατά την προέλαση των τζιχαντιστών στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, αναφέρθηκε ότι μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών στις μάχες εναντίον των Κούρδων ήταν και ένας Κινέζος, προφανώς Ουιγούρος Τούρκος.

Οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι Τούρκοι πολεμάνε με στόχο την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στα εδάφη της Κίνας, που θα ονομάζεται Ανατολικό Τουρκεστάν.

uyghurs

Η σημαία των Ουιγούρων Τούρκων είναι ίδια με την τουρκική αλλά αντί για κόκκινη είναι γαλάζια. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μια γαλανόλευκη τουρκική σημαία.

Uyghur region (in blue)

Στον χάρτη, με μπλε χρώμα, βλέπετε την περιοχή της Κίνας που οι Ουιγούροι ζητούν την ανεξαρτησία της. Πρόκειται για την ιστορική κοιτίδα των Τούρκων. Από εκεί κατάγονται όλα τα τουρκικά φύλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr