Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην πόλη Ντερ Ζορ της Συρίας. Η Ντερ Ζορ είναι μια αρμενική πόλη στη Συρία και ο πληθυσμός της είναι απόγονοι Αρμενίων που επιβίωσαν από τις σφαγές των Τούρκων πριν 100 χρόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Έντουαρντ Ναλμπαντιάν (Edward Nalbandian), σχολιάζοντας την καταστροφή της εκκλησίας, στην οποία φυλάσσονταν και οστά θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τη χαρακτήρισε ως μια “φριχτή βαρβαρότητα”.

Ο Ναλμπαντιάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κόψει τις πηγές ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αποκάλεσε την οργάνωση “αρρώστια που απειλεί την πολιτισμένη ανθρωπότητα”.

Η εκκλησία χτίστηκε μεταξύ των ετών 1989-90 και λειτούργησε επίσημα ως ναός ένα χρόνο αργότερα. Στο ευρύτερο κτιριακό συγκρότημα που την περιέβαλε δημιουργήθηκε ένα μουσείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπου και φυλάσσονταν οστά των θυμάτων, καθώς και ένα μνημείο της Γενοκτονίας από τους Τούρκους.

Χιλιάδες Αρμένιοι από τη Συρία αλλά και από άλλες χώρες συγκεντρώνονταν στον ιερό αυτό χώρο του αρμενικού έθνους, στις 24 Απριλίου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία αρχείου που δημοσιεύουμε.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι σκοτώθηκαν στην Ντερ Ζορ και στην έρημο γύρω από την πόλη κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας. Μόνο το καλοκαίρι του 1916 περισσότεροι από 200.000 Αρμένιοι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr