Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50.000 στρατιώτες “φαντάσματα” στον ιρακινό στρατό

50.000 στρατιώτες “φαντάσματα” στον ιρακινό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ,

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η κακοδιαχείριση στον ιρακινό στρατό, ο οποίος προσπαθεί να αναχαιτίσει και την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, η κυβέρνηση του Ιράκ ανακάλυψε 50.000 στρατιώτες “φαντάσματα” στη μισθοδοσία των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Μετά τις απανωτές ήττες από το Ισλαμικό Κράτος, εύλογα ήταν τα ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με την ικανότητα του ιρακινού στρατού να διατηρήσει την ασφάλεια στη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιρακινός υπουργός Οικονομικών, Χοσιάρ Ζεμπάρι (Hoshyar Zebari), δήλωσε ότι ο ιρακινός στρατός χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση.

“Ο στρατός πρέπει να εκκαθαριστεί από όλους τους στρατιώτες φαντάσματα και την κακοδιοίκηση”, είπε ο Ζεμπάρι.

Κατά την επίσκεψή του στο κοινοβούλιο του Ιράκ την Κυριακή, ο πρωθυπουργός είπε ότι ανακάλυψε μια λίστα με 50.000 στρατιώτες φαντάσματα από την Τέταρτη Μεραρχία του στρατού.

“Στρατιώτες πολεμάνε και σκοτώνονται, ενώ άλλοι εισπράττουν μισθούς για το τίποτα”, είπε ο πρωθυπουργός του Ιράκ στο κοινοβούλιο, ενώ ο ίδιος περιέγραψε τη διαφθορά στον στρατό και στις δυνάμεις ασφαλείας ως τη μεγαλύτερη απειλή στο Ιράκ.

Ο Ραφίντ Τζαμπούρι, εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού, εξήγησε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες “φαντχαϊγίν” (fadhaiyin), η λέξη σημαίνει κυριολεκτικά… διαστημάνθρωποι και αναφέρεται στους στρατιώτες φαντάσματα που εισπράττουν τους μισθούς.

Στην πρώτη κατηγορία, για παράδειγμα, κάθε αξιωματούχος επιτρέπεται να έχει πέντε φρουρούς. Κρατά τους δύο και στέλνει τους άλλους τρεις σπίτι τους κρατώντας τους μισθούς τους ή ένα ποσοστό από τους μισθούς. Στη δεύτερη κατηγορία, που είναι και η μεγαλύτερη, ένας διοικητής ταξιαρχίας συνήθως έχει 30 ή 40 στρατιώτες που μένουν σπίτι ή δεν υπάρχουν καν.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι τυχαίο που το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει το μισό σχεδόν Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει τον απολογισμό των επιθέσεων του στη Συρία, το Ιράκ, την Αφρική και την Ασία την περασμένη εβδομάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr