Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το FBI προειδοποιεί για την ταινία “The interview”

Το FBI προειδοποιεί για την ταινία “The interview”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Αμερικανικό FBI δημοσιοποίησε την Τρίτη μια προειδοποίηση προς τα κέντρα θεάματος όπως οι κινηματογράφοι τα θέατρα και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα studio της εταιρείας Sony Pictures Entertainment ότι εξ αιτίας της ταινίας “The Interview,” θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το ιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Ρόιτερς, αναφέρει ότι «ο καθένας που συνδέεται με την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση» της ταινίας «θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Η Sony Pictures Entertainment ακύρωσε την προγραμματισμένη ημέρα προβολής της επίμαχης ταινίας που ήταν για τις 25 Δεκεμβρίου καθώς οι κορυφαίες αμερικανικές αλυσίδες κινηματογράφων ακύρωσαν τα αρχικά τους σχέδια για την προβολή της ταινίας στον απόηχο της καταστροφικής για το περίφημο στούντιο του Χόλιγουντ επίθεσης που δέχτηκαν οι υπολογιστές του προ ημερών και των απειλών για νέες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της εταιρείας Sony Corp.

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. «Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει αν θα προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνητών », δήλωσαν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα παράγει και στέλνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στον Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr