ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Δημοκρατική Παράταξη, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Σοσιαλισμός,


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών” ονομάζει το κόμμα του ο Γιώργος Παπανδρέου για να δώσει το ιδεολογικό στίγμα του νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος δεν θέλει να είναι σοσιαλδημοκρατικός αλλά δημοκρατικός και σοσιαλιστικός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντα απευθυνόταν στα μέλη του κινήματος ως δημοκράτες και σοσιαλιστές. Αυτή την ιδεολογική ταυτότητα δίνει και στο νέο κόμμα του.
Επιλέγει ως σύμβολο το σοσιαλιστικό ρόδο. Οι σοσιαλιστές, σε αντίθεση με τους κομμουνιστές που επιλέγουν το γαρύφαλλο, έχουν ως σύμβολό τους το τριαντάφυλλο (ρόδο). Το ρόδο συμβολίζει τη γέννηση και τη δημιουργία. Οι σοσιαλιστές το “κληρονόμησαν” από τους Διαφωτιστές, οι οποίοι το πήραν από την αρχαία Ελλάδα.
Το ρόδο παριστάνεται σε κόκκινο φόντο, αφού το χρώμα που χρησιμοποιούν όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα παγκοσμίως είναι το κόκκινο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επιλέξει αρχικά για το ΠΑΣΟΚ το πορτοκαλί (χρώμα της εργασίας επίσης), αλλά από ένα τυπογραφικό λάθος προέκυψε πράσινο, το οποίο και το ΠΑΣΟΚ κράτησε ως χρώμα της ελπίδας, αλλά και για να διαχωρίζεται από την κομμουνιστική αριστερά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υιοθετεί το σύμβολο και το χρώμα του σοσιαλισμού παγκοσμίως. Στη φωτογραφία το σοσιαλιστικό ρόδο όπως το απεικονίζει η Σοσιαλιστική Διεθνής.
























































