ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Citigroup: Οι Γερμανοί μπλοφάρουν με το Grexit

Citigroup: Οι Γερμανοί μπλοφάρουν με το Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Citigroup, Grexit, Βίλεμ Μπούιτερ, Γερμανία,

Οι Γερμανοί μπλοφάρουν με το Grexit, γιατί θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Βίλεμ Μπούιτερ, ο οποίος έχει επινοήσει και τον όρο «Grexit».

Ο κ. Μπούιτερ, τόνισε σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Handelszeitung ότι το Βερολίνο μπλοφάρει όταν υποστηρίζει πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα επηρεάσει την Ευρωζώνη.

«Είναι μια προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να επηρεάσει τις εκλογές στην Ελλάδα. Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά οι τράπεζες δεν έχουν ακόμη επαρκώς κεφαλαιοποιηθεί και συνεπώς υπάρχει ακόμη κίνδυνος για ένα είδος μετάδοσης της μόλυνσης», είπε ο Ολλανδοαμερικανός οικονομολόγος.

Ο κ. Μπούιτερ, προειδοποίησε ότι «εάν η Γερμανία συνεχίσει να επιμένει στην διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, η ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει πολιτικά. Η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή. Ποτέ άλλοτε δεν ήμουν τόσο ανήσυχος όσο σήμερα».

Ο κ. Μπούιτερ, επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ, και είπε ότι θα ήταν τεράστια καταστροφή, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, πράγμα το οποίο γνωρίζει η Γερμανία .

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που εκτιμά ότι «μια νέα ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να απορρίψει τις συμφωνίες με την τρόικα και να αξιώσει ένα “κούρεμα” του χρέους με οποιοδήποτε κόστος».

Άλλωστε κατά τον κ. Μπούιτερ η ελληνική οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25%, με τους σημερινούς ρυθμούς ανάκαμψης θα χρειαστεί άλλα δέκα χρόνια, μέχρι να φτάσει στο επίπεδο πριν από την κρίση. Αυτό δεν μπορεί να “πωληθεί” πολιτικά, τόνισε ο κ. Μπούιτερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Σε τροχιά μετώπου Βερολίνο και Μόσχα: Πρωτοφανείς πολεμικές ιαχές και βαριές κατηγορίες για «ναζιστικά ένστικτα»

Ένας Γερμανός εμπνευστής των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Οθωμανοί

Ο Νίκος Δένδιας δεν ξεχνά τη σφαγή στο Δίστομο (10/6/1944): Η Γερμανία ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr