ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμεντί Κουλιμπαλί, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ισπανία, Τζιχαντιστές, Χαγιάτ Μπουμεντιέν,


















































Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου
Λυκαβηττός: 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά κοντά στους Αγίους Ισιδώρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε η ισπανική Δικαιοσύνη προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για το ενδεχόμενο ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ένας εκ των 3 τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι, να επισκέφθηκε και να παρέμεινε για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ισπανία.
Ο δικαστής Ελόι Βελάσκο του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διαμονής στη χώρα του Αμεντί Κουλιμπαλί, της συντρόφου του Χαγιάτ Μπουμεντιέν και ενός «τρίτου πρόσωπου που θα μπορούσε να την έχει βοηθήσει προκειμένου να μεταβεί στη Συρία» σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Μαδρίτη εξειδικεύεται στην έρευνα και εξιχνίαση περίπλοκων υποθέσεων, ιδίως υποθέσεων τρομοκρατίας.
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί που σκότωσε μία Γαλλίδα αστυνομικό την 8η Ιανουαρίου κι έπειτα 4 Γάλλους πολίτες, Εβραίους στο θρήσκευμα, σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι την 9η Ιανουαρίου, ενδέχεται να είχε επισκεφθεί τη Μαδρίτη το διάστημα μεταξύ της 30ής Δεκεμβρίου και 2ης Ιανουαρίου ενώ συνοδευόταν από άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Vanguardia, επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.
Η επίσκεψη στη Μαδρίτη της συντρόφου του Μπουμεντιέν είναι ήδη γνωστή. Αντιθέτως, η ενδεχόμενη παραμονή της στην ισπανική πρωτεύουσα για 3 ημέρες αποτελεί ένα καινούργιο στοιχείο.
Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές η νεαρή γυναίκα ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη από τη Μαδρίτη και εισήλθε στη Συρία την 8η Ιανουαρίου.
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, σκοτώθηκε την 9η Ιανουαρίου όταν οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο στο εβραϊκό παντοπωλείο όπου κρατούσε ομήρους.























































