ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θύμα κυβερνοπειρατείας η εφημερίδα Le Monde

Θύμα κυβερνοπειρατείας η εφημερίδα Le Monde
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο λογαριασμός στο Twitter της γαλλικής εφημερίδας Le Monde υπέστη κυβερνοπειρατεία από υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, την οργάνωση “Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός” (SEA), διαπίστωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης δημοσιογράφοι.

Η οργάνωση SEA δημοσίευσε μηνύματα, ανάμεσά τους ένα με τον τίτλο “Εγώ δεν είμαι Σαρλί” στο οποίο οι χάκερς παίρνουν θέση υπέρ της Παλαιστίνης, της Συρίας “που βομβαρδίζεται” και καταγγέλλουν την Αφρική που “πεθαίνει από τον λιμό και τη σφαγή”.

Η πειρατεία που τερματίστηκε γύρω στις 04.45′ ώρα Ελλάδος ήταν αιτία νωρίτερα να διακοπεί η λειτουργία του Twitter της εφημερίδας, ανακοίνωσε η Le Monde σε μήνυμά της στην υπηρεσία της στο Twitter και διευκρίνισε ότι “έχει ανακτήσει τον έλεγχο του δικτύου των υπολογιστών της. Ζητούμε συγνώμη για κάθε ψευδές μήνυμα που αναρτήθηκε στο όνομά μας”, τόνισε.

Οι κυβερνοπειρατές αρχικά επιχείρησαν να αποσπάσουν τον κωδικό πρόσβασης του Twitter της εφημερίδας στέλνοντας ψευδή μηνύματα σε δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μήνυμα ανάληψης της ευθύνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, επίσης μάταια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SEA διαπράττει κυβερνοπειρατεία. Τον Απρίλιο του 2013 αυτοί οι υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση στο λογαριασμό Twitter του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press@AP, αναρτώντας το ψευδές μήνυμα:”Εκτακτη είδηση: δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο και ο Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Στα 71 δισ. δολάρια το κόστος ανασυγκρότησης της Γάζας – Κατεστραμμένες οι περισσότερες κατοικίες και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr