ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την
Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
Κύπρος - Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Πόλεμος εντυπώσεων κατά του Μητροπολίτη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο
Σύροι τζιχαντιστές -δήθεν στρατιωτικοί σύμβουλοι- στη Σαουδική Αραβία
Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την οικειοθελή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μήπως δουν οι Έλληνες άσπρη μέρα, προτείνει ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, υποστηρίζοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα λύσει τα προβλήματα της χώρας.
Η Ελλάδα «δεν θα μπορέσει να διευθετήσει τα προβλήματά της, παρά μόνο εάν επιστρέψει σε ένα νόμισμα που μπορεί να υποτιμηθεί», σχολίασε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.
«Το θεμελιώδες θέμα είναι εάν η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να ξεκινήσει από την αρχή και να ευημερήσει με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα όσο το ευρώ. Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Αλλά αντί να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα ουσίας και να δώσουν απάντηση, οι Ευρωπαίοι επικεντρώνονται στο ελληνικό χρέος» σημείωσε ο ντ’ Εστέν.
Παράλληλα, ο Γάλλος πολιτικός προτείνει η προοπτική εξόδου από την Ευρωζώνη να αντιμετωπιστεί με «ηρεμία, ψύχραιμα» καθώς είναι «προς το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας. Είναι παράλογο να λέμε ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με αποτυχία της Ευρώπης».
«Αυτό εγώ θα το ονόμαζα “friendly exit”, έξοδο σε φιλικό πνεύμα» συνεχίζει ο Ζισκάρ ντ΄Εστέν, καθώς κάτι τέτοιο θα προετοίμαζε τη χώρα να επιστρέψει στο ευρώ αργότερα και σημειώνοντας ότι «η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 υπήρξε προφανές σφάλμα».
























































