Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων θέλει η Ντόρα

Σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων θέλει η Ντόρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε την Τετάρτη, επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με κοινοποίηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην επιστολή, προτείνεται η σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων, που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, με αντικείμενο την μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Αγαπητή Κυρία Πρόεδρε,

Είναι κοινή εκτίμηση του ελληνικού λαού ότι χρειάζεται αυστηρός έλεγχος των αποτελεσμάτων των πολιτικών που ασκήθηκαν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 5 χρόνια. Αναμφίβολα, τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που επεβλήθησαν από εταίρους και δανειστές είχαν αδυναμίες. Οι αδυναμίες αυτές πρέπει να προσδιοριστούν και να μελετηθούν σε βάθος.

Βασιζόμενη στην πείρα μου, δεν πιστεύω ότι μια Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να επιτελέσει το έργο αυτό. Αντιθέτως, φοβούμαι ότι θα προκαλέσει οξεία ένταση στην πολιτική ζωή του τόπου, σε μια χρονική στιγμή που χρειαζόμαστε ενωμένο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές μας.

Για το λόγο αυτό, προτείνω η Βουλή των Ελλήνων να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων, που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, όπως π.χ. τον Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, και με αντικείμενο τη μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία.

Η εν λόγω Επιτροπή θα κληθεί να συντάξει αναλυτικό και τεκμηριωμένο πόρισμα, με βάση το οποίο θα μπορούσε η Βουλή να προχωρήσει με ασφάλεια στα όποια επόμενα βήματα κριθούν αναγκαία. Επιπλέον, το ανωτέρω πόρισμα θα αποτελούσε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας στις δύσκολες συνομιλίες του προσεχούς Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατώτατος μισθός: Στα 920 ευρώ μεικτά, με αύξηση 1,3 ευρώ την ημέρα, εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας

Προσομοίωση Δημοκρατίας

Πρεσβευτής Ισραήλ Νόαμ Κατς: Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα 63χρονο

«Μέτωπο» Δούκα-Χριστοδουλάκη στο ΠΑΣΟΚ: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...