ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτογραφίες ΣΟΚ: Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε την αρχαία πόλη Νιμρούντ

Φωτογραφίες ΣΟΚ: Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε την αρχαία πόλη Νιμρούντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις αρχές Μαρτίου μεταδόθηκε η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε να καταστρέφει με μπουλντόζες μνημεία της αρχαίας Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε τότε το Reuters, το ιρακινό υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να ισοπεδώνουν τα μνημεία χρησιμοποιώντας «βαριά μηχανήματα», καταγγέλλοντας παράλληλα πως «οικειοποιούνται αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ.».

Η Νιμρούντ βρίσκεται περίπου 30χλμ νότια της Μοσούλης. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. κοντά στις όχθες του ποταμού Τίγρη.

Από τον 19ο αιώνα διάφοροι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει ανασκαφές στα ερείπια της Νιμρούντ και πολλά από τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί σε μουσεία. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν μερικά αγάλματα και άλλα μνημεία.

Σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, βλέπουμε τους τζιχαντιστές να εκτελούν το καταστροφικό τους έργο.

Αρχικά σπάνε με μανία αρχαίες επιγραφές και ανάγλυφα με βαριοπούλες, κομπρεσέρ και άλλα εργαλεία. Κάποια στιγμή βλέπουμε και μια μπουλντόζα που πετάει τα “μπάζα”.

Προφανώς όμως η καταστροφή της Νεμρούντ με εργαλεία ήταν ιδιαίτερα κοπιαστική. Για αυτό τα τζιχαντιστικά κτήνη από το Ισλαμικό Κράτος έφεραν βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά, παγίδευσαν όλο τον αρχαιολογικό χώρο και τον ανατίναξαν.

Επειδή τα βίντεο που αναρτά το Ισλαμικό Κράτος στο YouTube κατεβαίνουν, “φωτογραφίσαμε” τα καρέ της καταστροφής και σας τα παραθέτουμε με τη σειρά όπως σας τα περιγράψαμε:

nimrud_1

nimrud_2

nimrud_3

nimrud_4

nimrud_5

nimrud_6

nimrud_7

nimrud_8

nimrud_9

nimrud_10

nimrud_11

nimrud_12

nimrud_13

nimrud_14

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Αξιωματούχος των Εμιράτων (ΗΑΕ) διαψεύδει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για επίθεση μεγάλης κλίμακας πριν από την 7η Οκτωβρίου

Το Κατάρ πρώτα υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και μετά εμφανίζεται ως ειρηνοποιός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr