Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Στο σκαμνί συνεργάτες του Ραχόι για τα μαύρα ταμεία του κόμματος

Ισπανία: Στο σκαμνί συνεργάτες του Ραχόι για τα μαύρα ταμεία του κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε κάθε έναν από τους δύο πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), του Ραχόι , εάν κριθούν ένοχοι για τις κατηγορίες που σχετίζονται με τα λεγόμενα μαύρα ταμεία του κόμματος πρότεινε χθες Δευτέρα η εισαγγελία.

Η υπόθεση σε βάρος των Λουίς Μπάρθενας και Άλβαρο δε Λαπουέρτα, τους ταμίες του PP από το 1990 ως το 2009, προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

«Διαχειρίζονταν τα ταμεία και μετρητά που δίνονταν στο κόμμα από δωρητές από τους οποίους δεν έπρεπε να δέχονται κεφάλαια βάσει της ισχύουσας τότε νομοθεσίας περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων», τόνισε η εισαγγελία χθες Δευτέρα.

Η εισαγγελία πρότεινε την επιβολή πέντε ετών κάθειρξης και μιας σειράς προστίμων τόσο στον Μπάρθενας, όσο και στον Λαπουέρτα, εάν κριθούν ένοχοι στις κατηγορίες περί κατάχρησης, πλαστογραφίας και μια σειρά φορολογικών αδικημάτων που προκύπτουν.

Πάντως οι δύο πρώην ταμίες και άλλοι τέσσερις ύποπτοι για την υπόθεση αυτή δεν αναμένεται να δικαστούν εντός του 2015, χρονιά βουλευτικών εκλογών, δήλωσε μια δικαστική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Ρένα Δούρου: «Ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE και τις ευρωπαϊκές δομές άμυνας και ασφάλειας»

Η Ισπανία αγοράζει 45 τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη HÜRJET έναντι €3,12 δισ.

Κάτοικοι της Βαλένθια την «έπεσαν» σε τουρίστες ποδηλάτες: «Πηγαίνετε σπίτια σας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr