ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα αποκεφάλισε κυβερνητικό πολιτοφύλακα στις Φιλιππίνες

Η Αλ Κάιντα αποκεφάλισε κυβερνητικό πολιτοφύλακα στις Φιλιππίνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ (Abu Sayyaf), η οποία είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στις Φιλιππίνες, αποκεφάλισαν έναν κυβερνητικό πολιτοφύλακα στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της χώρας.

Ο αποκεφαλισμός του πολιτοφύλακα έγινε σε μάχη μεταξύ τζιχαντιστών και κυβερνητικών εθελοντών πολιτοφυλάκων στη νήσο Μπασιλάν (Basilan) στις νότιες Φιλιππίνες. Επίσης, δύο μέλη της Αμπού Σαγιάφ σκοτώθηκαν στην ίδια μάχη.

Οι πολιτοφύλακες φρουρούσαν το σύστημα ύδρευσης της πόλης τους όταν δέχτηκαν επίθεση από 20 περίπου τζιχαντιστές.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, που δεν κράτησε περισσότερο από πέντε λεπτά, οι τζιχαντιστές κατάφεραν να αποκεφαλίσουν έναν πολιτοφύλακα ενώ μόλις έχασαν δύο δικούς τους τράπηκαν σε φυγή.

Η Αμπού Σαγιάφ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ευθύνεται για πολλές θανατηφόρες επιθέσεις στις Φιλιππίνες, μεταξύ των οποίων και τον βομβαρδισμό ενός φέριμποτ στα παράλια της Μανίλας το 2004, όπου έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Η οργάνωση είναι γνωστό ότι έχει αποκεφαλίσει κατά καιρούς ομήρους που είχε απαγάγει.

Η Αμπού Σαγιάφ ειδικεύεται στις απαγωγές για να ζητά λύτρα ώστε να εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. Έχει αποδειχτεί αρκετά ανθεκτική παρά το συνεχές κυνηγητό από τον στρατό της χώρας που έχει αμερικανική εκπαίδευση.

Σε ένα βίντεο που η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα πριν ένα χρόνο, ένας από τους οπλαρχηγούς της είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νομοσχέδιο Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας συνδέει τη στήριξη προς τη Συρία με τις προσπάθειες αφοπλισμού των τζιχαντιστών

Συνιδρυτής της Χαμάς, ο Χασάν Γιουσέφ, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 2,5 χρόνια σε ισραηλινή φυλακή

Προφυλακιστέος ο 37χρονος τζιχαντιστής Παλαιστίνιος που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

Ισραηλινός βουλευτής: «Το κράτος της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν είναι ένα εχθρικό κράτος»

Ρώσος αναλυτής: Η Ρωσία προτίθεται να εκπαιδεύσει τον τζιχαντιστικό στρατό της Συρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr