Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DPA: Στα 2 δισ. ευρώ η διαφορά Ελλάδας-δανειστών

DPA: Στα 2 δισ. ευρώ η διαφορά Ελλάδας-δανειστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει, υποτίθεται, ακόμα μια διαφορά της τάξης των 2 δισ. ευρώ, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλούμενο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

«Το ποσό μοιάζει μικρό. Αν αναλογιστούμε όμως το μέγεθος του ελληνικού προϋπολογισμού και την απόδοση της ελληνικής οικονομίας σίγουρα το ποσό είναι σημαντικό. Στόχος ούτως ή άλλως είναι να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων του ελληνικού δημοσίου. Προφανώς για αυτό οι θεσμοί επιμένουν σε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, σε περικοπές συντάξεων, μηδενική αύξηση του κατώτατου μισθού και ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει το dpa.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης μετά το αυριανό Eurogroup, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η Άγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα του Eurogroup χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, να έχουν ελπίδες για απτά αποτελέσματα, από τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι δεν θα κατατεθούν νέες προτάσεις.

Σχεδόν βέβαιη μια αναφορά Μέρκελ στην Ελλάδα αύριο στο κοινοβούλιο

Αύριο, λίγες ώρες πριν από το Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Γερμανίδα καγκελάριος θα προβεί σε κυβερνητική ανακοίνωση σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 και 26 Ιουνίου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναφερθεί στην Ελλάδα. Αναμένεται να διακηρύξει και πάλι την προσήλωσή της στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ότι θα ζητήσει από την Αθήνα να επιδείξει συμβιβαστική διάθεση.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχος της είναι να ονοματίσει τους υπεύθυνους σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών οδηγηθούν μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο. Και εκείνοι βρίσκονται κατά την άποψή της στην Αθήνα.

πηγή:Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Αθήνα παρέθεσε δείπνο Ιφτάρ για την προώθηση του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα 63χρονο

Χωρίς ταξί επ’ αόριστον η Ελλάδα από την Τρίτη 17/3

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...