ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα εξόφλησε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο. Συγκεκριμένα η χώρα μας αποπλήρωσε στο σύνολο τους, οφειλές ύψους περίπου 2 δισ.ευρω. Κατόπιν τούτου το ΔΝΤ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών (in arreas).
Eπιπροσθέτως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επαναβεβαίωσε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή αρωγή προς την Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη της οικονομίας.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, οι οποίες ανέρχονταν σε 1,6 δισεκατομμύριο ΕΤΔ (Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα, περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ). Όπως έχουμε πει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα στις προσπάθειές της να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη», πρόσθεσε.
























































