ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κιλκίς, Κτηματολόγιο,


















































Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»
Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο - Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»
Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία
55χρονος Μυστράς: «Κρατούσα τον πατέρα μου στον καταψύκτη για να παίρνω τη σύνταξη»
Κόμμα Καρυστιανού: Βαριές καταγγελίες από 22 πρώην στελέχη της Ελπίδας για τη Δημοκρατία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τουλάχιστον 1.200 οικόπεδα και αγροτεμάχια στο Πολύκαστρο Κιλκίς μεταβιβάζονται στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς 12 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του αρμόδιου Κτηματολογικού Γραφείου και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 εμφανίστηκαν ως αγνώστου ιδιοκτήτη.
Η διαδικασία για την εν λόγω περιοχή είχε ξεκινήσει επί της ουσίας το 1999 και σύμφωνα με την ΕΚΧΑ Α.Ε. υπήρξε πλήρης και διαχρονική ενημέρωση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων.
Όπως εκτιμάται, ένας σημαντικός αριθμός των αγνώστου ιδιοκτήτη ιδιοκτησιών ανήκει ούτως ή άλλως στο Δημόσιο, το οποίο στα πρώτα προγράμματα του Κτηματολογίου δεν υποχρεούνταν να δηλώσει την ιδιοκτησία του.
Στις 15 Σεπτεμβρίου στο Άστρος Αρκαδίας και στις 22 Σεπτεμβρίου στο Μαρτίνο Φθιώτιδας αναμένεται η λήξη της αντίστοιχης προθεσμίας για τους ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών.
Όσοι δεν έχουν δηλώσει τις ιδιοκτησίες τους στα κτηματολογικά γραφεία καλούνται να το πράξουν, καθώς εκ των υστέρων ο πολίτης μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά αποκλειστικά και μόνο οικονομική αποζημίωση και όχι την ιδιοκτησία του.
Για ιδιοκτήτες εκτός Ελλάδας η προθεσμία είναι δύο χρόνια επιπλέον (για παράδειγμα η προθεσμία για δηλώσεις στο Πολύκαστρο λήγει την 1η Αυγούστου 2017).























































