Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή απάντηση των Ελλήνων Εθνικών σε εγκύκλιο της Μητρόπολης Πειραιώς

Σκληρή απάντηση των Ελλήνων Εθνικών σε εγκύκλιο της Μητρόπολης Πειραιώς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αντίδραση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, του φορέα που εκπροσωπεί την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, προκάλεσε εγκύκλιος του γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2014, στο οποίο αναφέρεται:

“Προφανώς οι συμπολίτες μας πολυθεϊστές δε μελετούν όσο πρέπει την ιστορία των προγόνων μας, ή σκοπίμως αποκρύπτουν τις σκοτεινές της πλευρές. Εν προκειμένω, η αποθέωση της αρχαίας Ελλάδος, και κύρια της αρχαιοελληνικής θρησκείας, δεν έχει στόχο να προβάλλει πραγματικά τις όποιες αξίες της αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τις οποίες όλοι μας δεχόμαστε και σεβόμαστε, αλλά να απομειώσει την σημερινή χριστιανική Ελλάδα και να εκμηδενίσει την μετέπειτα χριστιανική της πορεία! Το εγχείρημά τους να νεκραναστήσουν ένα οριστικά νεκρό θρησκευτικό σύστημα εδώ και δεκαεπτά αιώνες, πιστεύουμε, ότι είναι μια ουτοπία. Ίσως δεν τους έγιναν μάθημα οι δύο παταγώδεις αποτυχημένες απόπειρες «ανάστασης» του αρχαίου παγανισμού, από τον ανεδαφικό ηλιολάτρη Ιουλιανό, τον 4ο αιώνα και από τον σκοτεινό ζωροαστριστή Πλήθωνα τον 15ο αιώνα!”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς ΕΔΩ σε μορφή pdf

Στην ανακοίνωσή του το ΥΣΕΕ στέκεται στο σημείο που αναφέρεται ο Έλληνας αναγεννησιακός φιλόσοφος Πλήθων Γεμιστός και προειδοποιεί ότι “άνθρωποι που βρίζουν τον εθνικό διδάσκαλο Γεώργιο Γεμιστό – Πλήθωνα και την, παλαιότερη και σύγχρονη, Ελληνική Εθνική Παράδοση, απλώς στενεύουν τις πιθανότητες να μπορούν να παραμείνουν σε αυτή την χώρα στους καιρούς που έρχονται και θέλουν το έθνος μας ελεύθερο, με παλινορθωμένα τα πατρώα ειωθότα και νομιζόμενα”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης – απάντησης των Ελλήνων Εθνικών:

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία αποφεύγει να αναλωθεί σε απαντήσεις προς το ένα ή το άλλο από τα αμέτρητα παραληρήματα των ορθόδοξων εκκλησιαστικών, περιεκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών καταστημάτων, ακόμη και προς όσα ανοικτά επιτίθενται προς αυτήν και τον πραγματικό, δηλαδή Εθνικό, Ελληνισμό, και αυτό βεβαίως θα πράξει και απέναντι στο πιο πρόσφατο γελοιογράφημα της 10ης Μαρτίου δια χειρός του «Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών» της Μητρόπολης Πειραιώς.

Θα παρακάμψουμε επίσης την κωμικότητα του να αντιμετωπίζει η ορθόδοξη αίρεση του ιαχωβικού μονοθεϊσμού ως «αίρεση» ή «παραθρησκεία» μία ΑΛΛΗ Θρησκεία, παντελώς άσχετη προς αυτήν, και μάλιστα εθνική και πολυθεϊστική.

Θα παρακάμψουμε επίσης και το σκάνδαλο ότι εντέλει ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα, διοχετεύονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού σε υπερεπανδρωμένους θεοκρατικούς μηχανισμούς που ασχολούνται μόνον με το πώς θα υβρίσουν ή άλλως βλάψουν, ο,τιδήποτε δεν τους είναι αρεστό σε επίπεδο ιδεών και αντιλήψεων.

Πρέπει όμως επιτέλους, άμεσα, η Ελληνική Πολιτεία (εάν βεβαίως υπάρχει ως «ελληνική» και ως «πολιτεία»), να συστήσει λιγότερη μισαλλοδοξία και λιγότερο κοσμοδιορθωτισμό στους αχαλίνωτους πια ορθόδοξους θεοκράτες, τους οποίους με τόση δουλικότητα ταϊζει (η χρεωκοπημένη, τους ζάπλουτους !!! ) και παντοειδώς ενισχύει (υποδουλώνοντας το πολιτικό στοιχείο στο θρησκευτικό) σε βάρος των υπερφορολογουμένων πολιτών της.

Θα τους κάνει καλό άλλωστε των θεοκρατών, γιατί, μέσα σε αυτή την αποχαλίνωσή τους, εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Άνθρωποι που βρίζουν τον εθνικό διδάσκαλο Γεώργιο Γεμιστό – Πλήθωνα και την, παλαιότερη και σύγχρονη, Ελληνική Εθνική Παράδοση, απλώς στενεύουν τις πιθανότητες να μπορούν να παραμείνουν σε αυτή την χώρα στους καιρούς που έρχονται και θέλουν το έθνος μας ελεύθερο, με παλινορθωμένα τα πατρώα ειωθότα και νομιζόμενα.

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, ως αυτόχθων, προαιώνια, συνεχής, φυσική και εθνική, αρέσει δεν αρέσει αυτό στους ξενόφερτους μονοθεϊστές θεοκράτες, όποια αίρεση κι αν ακολουθούν, είναι η πρώτη και κύρια στην πατρίδα μας που δικαιούται χώρου αλλά και τιμής. Τόσο απλά. Είμαστε ωστόσο και φιλόξενοι και ανεκτικοί. Μόνο που οι φιλοξενούμενοι πρέπει να σέβονται τους όρους της «ξενίας».

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μητσοτάκης έβαλε τα γέλια με τους Δωδεκαθεϊστές! Ο «φενγκ σούι» γελά με τους άλλους

H Iερά Μητρόπολη Πειραιά κατηγορεί για «βάναυση βλασφημία» τον Ηλία Μόσιαλο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τη Λιθουανική Εθνική Θρησκεία

Ειδική άδεια εξαίρεσης για τον Αγιασμό των υδάτων θα ζητήσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Η Αττική Εταιρεία – Οι μυστικές διαδρομές του ελληνισμού, από τον Πλήθωνα Γεμιστό έως την Επανάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr