ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν ρίψη μικρών όπλων, πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού στους δημοκρατικούς αντάρτες στη Συρία που από τη Δευτέρα το πρωί ανακοίνωσαν την ίδρυση του συμμαχικού στρατεύματος Κούρδων σοσιαλιστών (YPG), Ασσυρίων χριστιανών (MFS) και Αράβων δημοκρατικών (SAC). Το εν λόγω στράτευμα ονομάζεται Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και αριθμεί 30.000 άνδρες και γυναίκες.
H ρίψη από μεταφορικά αεροσκάφη C-17 της αμερικανικής Αεροπορίας στη βόρειο Συρία την Κυριακή βράδυ – ξημερώματα Δευτέρας ήταν μέρος μιας αναθεωρημένης στρατηγικής που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν τους Κούρδους και τους χριστιανούς στη Συρία που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Τη περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ διέκοψαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού “μετριοπαθών” που αντιμάχονται την κυβέρνηση Άσαντ και που θα συνεισέφεραν στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, επειδή αποδείχτηκε “φιάσκο”. Οι σουνίτες “μετριοπαθείς” με το που εκπαιδεύθηκαν προσχώρησαν με τον οπλισμό τους στην Αλ Κάιντα. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η εκπαίδευση σουνιτών για να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα μεθοδεύτηκε από την Τουρκία.
Η μόνη ένοπλη δύναμη στο έδαφος της Συρίας που έχει επιτυχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ενώ συνεργάζεται με τη διεθνή συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ είναι οι Κούρδοι σοσιαλιστές μαχητές του YPG/YPJ, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτόνομη ζώνη στη βόρειο Συρία και έχουν προσχωρήσει βαθιά μέσα στην περιφέρεια της Ράκα, που είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.























































