ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο σκοπός της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι να διατηρήσει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία αλλά να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
“Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλες οι άλλες χώρες που έχουν συμφέρον να δουν την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στη Συρία, και μια ισχυρή κυβέρνηση, επίσης, θα πρέπει να συζητούν ακριβώς πολιτικά θέματα”, είπε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya.
“Δεν έχει πραγματικά σημασία ποιος θα είναι στο πηδάλιο. Δεν θέλουμε το ISIS να κυβερνήσει τη Συρία, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να είναι μια πολιτισμένη και νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε”, είπε ο Μεντβέντεφ, χρησιμοποιώντας μια άλλη επωνυμία για το Ισλαμικό Κράτος.
Ερωτηθείς κατά πόσον η Συρία πρέπει να κυβερνηθεί από τον Άσαντ, ο Μεντβέντεφ είπε: “Όχι, αναμφίβολα όχι. Επαφίεται στον συριακό λαό να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής στη Συρία… Προς το παρόν, λειτουργούμε στη βάση ότι ο Αλ Άσαντ είναι ο νόμιμος πρόεδρος”.
Ο Μεντβέντεφ επέκρινε, εξάλλου, την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αρνηθούν να στείλουν αντιπροσωπεία στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει τη συριακή διένεξη και στη συνέχεια να δεχθούν μια (ρωσική) αντιπροσωπεία με τον ίδιον επικεφαλής στην Ουάσιγκτον.
“Πιστεύω πως είναι μια ανόητη στάση”, είπε ο Μεντβέντεφ. “Με τις αποφάσεις αυτές και την άρνησή τους να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις, οι Αμερικανοί έδειξαν ακριβώς την αδυναμία τους”.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η αεροπορική εκστρατεία του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία δεν είχε “πρακτικά καμία” επίδραση στο Ισλαμικό Κράτος και πως “μόνο η ρωσική επέμβαση άλλαξε το μοίρασμα των χαρτιών”.























































