Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή Κούρδο επιφανή δικηγόρο ως “τρομοκράτη”

Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή Κούρδο επιφανή δικηγόρο ως “τρομοκράτη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της τουρκοκρατούμενης κουρδικής πρωτεύουσας του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα δικαστεί σύντομα για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας” και ότι κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως επτάμισι ετών.

Γνωστός δικηγόρος και στρατευμένος στην κουρδική υπόθεση, ο Ταχίρ Ελτσί διώκεται επειδή υποστήριξε στην τηλεόραση πως το ένοπλο αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) “δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση”.

“Το PKK είναι ένα πολιτικό κίνημα που έχει σημαντικές πολιτικές διεκδικήσεις και το οποίο διαθέτει ευρεία υποστήριξη, έστω κι αν ορισμένες από τις ενέργειές του είναι τρομοκρατικού χαρακτήρα”, είχε προσθέσει στα μέσα Οκτωβρίου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης CNN-Turk.

Ο Ελτσί, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Ντιγιάρμπακιρ και δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης είχε απαγγείλει σε βάρος του κατηγορία για “δικαιολόγηση της τρομοκρατίας διά του Τύπου”, έχει αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.

Η ημερομηνία της δίκης του, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχει ακόμη ορισθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από ένα έτος έως επτάμισι έτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Οτσαλάν τάχθηκε υπέρ του μοντέλου «τοπικής δημοκρατίας» τόσο για την Τουρκία όσο και για τη Συρία – Απέρριψε κουρδική αυτονομία ή ομοσπονδία

Επισκέφθηκε διακριτικά τη Συρία ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής για τη Μέση Ανατολή

Οι Κούρδοι (SDF) που φύλαγαν φυλακή για μέλη του ISIS στη Ράκα έφτασαν στην Κομπάνι

Σε υστερία (ξανά) η τουρκική ορδή με τον Δένδια – Η φυλλάδα «Χουριέτ» σε νευρικό κλονισμό με τα 12 μίλια

Νίκος Δένδιας για Αιγαίο: «Να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές» όποιος σκεφτεί ότι μπορεί να μας επιβάλει κάτι εκτός διεθνούς δικαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr