Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H λύση του προσφυγικού περνά μέσω Τουρκίας, το μήνυμα Τσίπρα στους Ευρωπαίους

H λύση του προσφυγικού περνά μέσω Τουρκίας, το μήνυμα Τσίπρα στους Ευρωπαίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λύση του Προσφυγικού περνά μέσω Τουρκίας.Αυτό διεμήνυσε στους Ευρωπαίους εταίρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στη Μάλτα για το Προσφυγικό.

«Είναι προφανές ότι η μόνη πραγματική ευκαιρία για να σταματήσουν αυτές οι ροές, αυτές οι τεράστιες ροές που δεν μπορεί να διαχειριστεί καμιά χώρα πολύ περισσότερο η Ελλάδα που είναι σε κρίση … είναι να φτάσουμε σε κάποιου είδους συμφωνία με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι θα θέσει το θέμα κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου την επόμενη εβδομάδα. Κι αυτό γιατί η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στην οποία φτάνουν αφού εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι είναι υποκρισία «να παριστάνουμε τους ξαφνιασμένους γι’ αυτές τις προσφυγικές ροές». Τόνισε ότι «ο ανεπτυγμένος δυτικός κόσμος έχει ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα. Και δεν θα καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε αν δεν προσεγγίσουμε τις ρίζες του προβλήματος».

Περισσότεροι από 600.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία αυτό το χρόνο, ρισκάροντας τη ζωή τους στο μικρό αλλά επικίνδυνο ταξίδι του διάπλου μεταξύ των δύο χωρών. Εκατοντάδες έχουν πνιγεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια στην Τουρκία ώστε να αναλαμβάνει τις διαδικασίες καταγραφής των προσφύγων εκεί δημιουργώντας hot spots και όχι η Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Γερμανικός Τύπος: Η Ισπανία νομιμοποιεί 500.000 μετανάστες «χωρίς χαρτιά»

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...