ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόταση σοκ για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων

Πρόταση σοκ για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρότασή του για εισαγωγή σε κάποια τμήματα των πανεπιστημίων, χωρίς εξετάσεις αποκάλυψε ο Αντώνης Λιάκος.

Ο καθηγητής Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου, μιλώντας στο “Κόκκινο” αναφέρθηκε στην πρότασή του για αυτήν τη μεταρρύθμιση, λέγοντας:

“Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά”. Και τόνισε: “Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι’ αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις”.

Ο κ. Λιάκος εξήγησε: “Σ’ αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Ολα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών”.

Αναφερόμενος στο Λύκειο, υπογράμμισε: “Το Λύκειο πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυτός που δε θέλει να μάθει Ιστορία είναι καταδικασμένος να είναι υποχείριο των ιστορικών αφηγημάτων των άλλων

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

ΗΠΑ: Νέα ιδιωτικά σχολεία για μελλοντικούς ηγέτες

Τα ιορδανικά σχολεία συνεχίζουν να διδάσκουν αντισημιτικό υλικό, αποκαλύπτει έκθεση παρακολούθησης

Ηλιούπολη: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr