ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Θα στείλουμε μήνυμα στους τζιχαντιστές που θέλουν να τα βάλουν μαζί μας

Ομπάμα: Θα στείλουμε μήνυμα στους τζιχαντιστές που θέλουν να τα βάλουν μαζί μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο το FBI προκρίνει πλέον το σενάριο της τρομοκρατίας.

“Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε”, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Είναι απολύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη, καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες”, υπογράμμισε ο Ομπάμα.

“Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά -σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας- ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συχνά ως μοναχικοί λύκοι”, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να “τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο” και “να στείλουμε ένα μήνυμα” σ’ αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr