ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

EKT: Δεν υπάρχει πλαν B για τον πληθωρισμό

EKT: Δεν υπάρχει πλαν B για τον πληθωρισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δέσμευση της ΕΚΤ για την επαναφορά του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2% επανέλαβε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Πήτερ Πράετ σε συνέντευξή του στον βελγικό Τύπο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν υπάρχει Plan B για την επίτευξη του στόχου» και τόνισε ότι «ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο επιθυμητό σημείο, εφόσον τυπωθεί αρκετό χρήμα».

Παράλληλα, σημείωσε η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της, αναφέροντας ότι «εάν τυπώσει αρκετά χρήματα, είναι σίγουρο ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί».

Ωστόσο, ο Πράετ αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω της κατάρρευσης των τιμών στην αγορά του πετρελαίου και των μετάλλων.

Όσον αφορά τις ενστάσεις του Βερολίνου για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος της «φούσκας» συνιστά μία δικαιολογημένη ανησυχία και επισήμανε ότι «εάν η ΕΚΤ δεν ακολουθούσε την τρέχουσα πολιτική, οι ανησυχίες θα ήταν ακόμη πιο σοβαρές, καθώς η οικονομία θα εξακολουθούσε να βρίσκεται στην πρότερη, δυσμενή κατάσταση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«To καλάθι δεν βγαίνει» – Η ΕΛ.Α.Σ. για την ακρίβεια Μητσοτάκη: Από το 2020 οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 32%

Καρπουχτσής (ΕΛ.Α.Σ.): «Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με έναν πληθωρισμό που τρέχει με σχεδόν διπλάσια νούμερα σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης»

Η Κομισιόν «γκριζάρει» το κυβερνητικό αφήγημα: «Φρένο» στην ανάπτυξη και εκτίναξη πληθωρισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλητισμός για τον πληθωρισμό Απριλίου με «προπονητή» την κυβέρνηση

Στο 5,4 % εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Φωτιά σε ενέργεια, μεταφορές, στέγαση, τρόφιμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr