Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Μόνο τα hot spots στην Ελλάδα δεν λύνουν το προσφυγικό

Μητσοτάκης: Μόνο τα hot spots στην Ελλάδα δεν λύνουν το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζαν Κοντ Γιούνκερ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομσιόν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο Γιούνκερ – έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας – τις πρόσφατες εξελίξεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Επανέλαβα στον Πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια θέση μας, ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας δεν θα αποτελούσε καμία λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Διατύπωσα στον Πρόεδρο της Επιτροπής τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την εθνική πολιτική, την οποία η χώρα μας έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό.

Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει μια σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε.

Το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, όμως, μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει – και αυτή – να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία θα πρέπει να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, όπου η Τουρκία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία. Και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο Ε.Ε. και Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, σε αυτήν του τη διάσταση» .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών 8 στους 10 πολίτες – Στα «τάρταρα» η ΝΔ (23,6%) – Αυξάνονται οι αναποφάσιστοι (20,9%)

Οι αγρότες έστειλαν τα αιτήματά τους στον Μητσοτάκη – Τι ζητούν για ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο «θρίαμβος» του Eurogroup

ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις – Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – «Όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...