ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα
Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS
ΔΣΑ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση των υποκλοπών - Καταπέλτης κατά Τζαβέλλα
Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία - «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας
ΗΠΑ: Πλήγματα κατά ιρανικών ταχυπλόων ενώ η Τεχεράνη επιτίθεται σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των Εμιράτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με το «κλείσιμο» των ελληνοσκοπιανών συνόρων «σύντομα θα μπορούσαν να συσσωρευθούν όλοι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να βοηθήσουμε ξανά την Ελλάδα όπως και πριν από ένα χρόνο» δηλώνει ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, υπεραμυνόμενος πάντως της σχετικής πρωτοβουλίας των χωρών του Βίσεγκραντ.
Όπως αναφέρει μάλιστα ο Σέντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία δεν αποφάσισαν «κακόπιστα» να βοηθήσουν τα Σκόπια στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων με την Ελλάδα, «αλλά επειδή δεν πιστεύουν πλέον ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μπορούν να προστατευθούν από την Ελλάδα»
Ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ αποστέλλει δε μήνυμα στην Αθήνα, διαμηνύοντας ότι «δεν θα κάνουμε έκπτωση στην Ελλάδα παρέχοντάς της ασυλία στους στόχους σταθερότητας.» «Δεν είναι επιτρεπτό να συγχέεται η ευρωκρίση με την ασφάλεια των συνόρων στο Αιγαίο. Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και στους δύο τομείς. Αν η Ελλάδα αρνηθεί, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς για (ενδεχόμενες) συνέπειες» ξεκαθαρίζει.
Στο ερώτημα αν μια απ’ αυτές θα μπορούσε να ήταν η έξοδος από την ζώνη Σένγκεν, ο συντηρητικός Γερμανός πολιτικός απαντά: «Aυτό είναι στο χέρι της Ελλάδας. Πολλά θεωρήθηκαν κατά την διάρκεια του περασμένου έτους αδιανόητα και χαρακτηρίστηκαν αδύνατα και σήμερα είναι πραγματικότητα. Όταν εγώ μίλησα πρώτος για ελέγχους στα σύνορα, η κατακραυγή ήταν μεγάλη. Τώρα συμβαίνει παντού στην Ευρώπη.»























































