ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πράσινο φως για χρήση του στρατού στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης επικύρωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδεχόμενος την σχετική πρόταση της Κυβέρνησης.
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα μπορεί να επιδεινωθεί, και κρίθηκε αναγκαία η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών στοιχείων και την υπεράσπιση της ασφάλειας της χώρας.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Ντούσαν Βούγιοβιτς, να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας και τον εξουσιοδότησε να τις χρησιμοποιήσει εάν υπάρξουν καταστάσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της η αστυνομία.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκολα Σελάκοβιτς «ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που οι αστυνομικές δυνάμεις ή οι συνοριοφύλακες δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων με τους πρόσφυγες, και θα παρεμβαίνει ύστερα από αίτημα των θεσμικών οργάνων του κράτους ή της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ο κ. Σελάκοβιτς ανέφερε ότι ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην φύλαξη των συνόρων, για να αποτραπεί η παράνομη είσοδος μεταναστών ή προσφύγων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «η απόφαση για την χρήση του στρατού έχει προληπτικό χαρακτήρα ώστε να μην βρεθεί απροετοίμαστη η χώρα εάν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις».























































