Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία “φακελώνει” τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης

Η Τουρκία “φακελώνει” τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα νέο σκάνδαλο φέρνει στο προσκήνιο το νέο δημοσίευμα της αρμένικης εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης, «Αγκός». Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, η Άγκυρα «φακελώνει» τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Παρά το γεγονός ότι στη σύγχρονη δημογραφική δομή της Κωνσταντινούπολης, η κοινότητα των Ελλήνων είναι σχεδόν ανύπαρκτη, η Τουρκία θεωρεί τον κάθε ελληνικής καταγωγής πολίτη της Τουρκικής Δημοκρατίας «απειλή» κατά του τουρκικού κράτους, αναφέρει η κυπριακή έκδοση της “Καθημερινής”. Και αυτό συμβαίνει την στιγμή που η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι επιδιώκει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και λύση του Κυπριακού.

Το έγγραφο της Αγκός, το οποίο έχει ημερομηνία το 2011 δείχνει ότι οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες «φακελώνουν» σχεδόν όλες τις εθνικές και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας, οι οποίες δεν ανήκουν στη σουνιτική-τουρκική-χανεφίδικη πλειοψηφία. Η λίστα των «υπόπτων» των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) είναι πολύ μεγάλη και εμπεριέχει τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Κούρδους και φυσικά τους «συνήθεις ύποπτους» τους μαρξιστές και σοσιαλιστές της Τουρκίας.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «İMC TV» αναφέρει ότι το «φακέλωμα» της ΜΙΤ γίνεται με τον χαρακτηριστικό τίτλο «οι ενέργειες εθνικού διαμελισμού». Με αυτόν τον προσδιορισμό, το τουρκικό κράτος «φακελώνει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κάθε ενέργειά του.

Nα σημειωθεί ότι σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Πόλης παραμένει σχεδόν δίχως κοινότητα, καθώς το ελληνικό στοιχείο της Πόλης ολοένα και μειώνεται.

Η ΜΙΤ, εκτός από τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους σοσιαλιστές και τους Κούρδους «φακελώνει» και τους αραβικής καταγωγής Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας. Από ό,τι φαίνεται οι σκέψεις για την αναγνώριση της «γενοκτονίας» των Αράβων Χριστιανών υπηκόων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει θορυβήσει την Άγκυρα.

Η νέα αποκάλυψη της «Αγκός» έρχεται στο πλαίσιο της Υπόθεσης Ντινκ ο οποίος δολοφονήθηκε και το τουρκικό κράτος θεωρεί ότι δεν έχει μερίδιο ευθύνης του στη δολοφονία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr